Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

петък, 14 септември 2012 г.

Разделение на църква и държава.... все още

Гаджето ме натискаше да напиша пост за тая глупост, аз не исках, ама то си трябва. Нашата мила православна църква искаше да направи вероучението задължителен предмет в училище. Не им се получи, да лапат на епископа шапката, остана само свободноизбираем и задължителноизбираем. Аз все пак съм пребивавал 12 години в училище, видял съм и ЗИП, и СИП, обаче идеята за ЗИП винаги ми е била малко странна. Длъжен си да избереш. Както всички са избирали БКП на всички избори. Ако смятате, че е задължително да се изучава някой предмет, задраскайте частта, където пише, че е избираемо. Ако пък е избираемо, може да не искам да избирам от тия, пък. Аз не се оплаквам чак толкова, в 11 и 12 клас съм имал едни зипове, а май и в 10 клас имаше една литература като ЗИП, отслабва ми паметта от даскало вече, висшето не прощава, та в 11 клас технически измервания, в 12 клас математика, не се оплаквам прекалено много, ама не си спомням избора да е бил особено богат. И сега си представете вероучение в списък с предмети, от които трябва да се избере ЗИП, като вероучението е със слаба или никаква конкуренция в тоя списък, тоест е само, и задължително трябва да избереш (!!??) предмет от тоя списък. Нека да бъде СИП. Образователната ни система в сегашното й състояние трябва да бъде обявена за бракувана и да бъде пратена в леярната за претопяване, ама по тоя въпрос съм писал вече 2 поста поне. Ама за сега с това, с което работиме, където православната църква се опитва да си тури ръчичките, нека не им даваме, че само допълнително ще го съсипят. Образователната система и сега бълва достатъчно безмозъчни, без да се опитваме да им наблъскваме религия, за да ги направим по-безмозъчни. Ако обича православната църква да НЕ СТЪПВА в училищата, за да не търся аз от къде да намеря биолози, физици и химици, които да се разхождат да изнасят лекции в църкви. Както е казал един по-забавен човек от мен, Бил Мар: Вие си дръжте митовете от училищата, а аз няма да нося факти във вашите църкви. Та айде да поддържаме дистанция.

Църквата естествено е пристрастна, като кажат "искаме да се въведе вероучение", имат в предвид искаме да насаждаме нашите вярвания и идеи. Прозрачни сте бе, прозрачни сте, разберете го. Вероучение, което бих приел: от шумерски, през египетски, гръцки, нордически, индийски митове, вярвания и легенди, православие, католицизъм, протестантсво, ислям, будизъм, като на всичко се отдели еднакво време и внимание и се кара по хронологичен ред да кажем, кое е по-справедливо от това? Нашата църква обаче иска православие. Чудно защо, може би защото е тяхната приказка. Ами ако съм към алтернативния синод на Пимен, както писах в един коментар? Ами ако изобщо не ви вярвам на булшита и не искам да ме доближавате с него, ако искам сектантите да се арестуват по улиците, включително и ония хубави американски момчета мормоните? Вместо това на всякакви религиозни откачалки се позволява да тормозят и да досаждат на хората. Когато видя спец-акция на ГДБОП в някоя сграда на свидетелите на йехова, тогава ще кажа, че сме тръгнали на прав път, искам сектанти под тежък подкован полицейски ботуш, докато през мерник на пушка и през маска с дупки за очите ги гледа командос. Много се нароиха и много се навъдиха. Достатъчни са ми и тия, дето се водят официално вероизповедание в страната. Светска държава сме, защо изобщо имаме в конституцията редове, според които основната религия в страната е източноправославното христианство? Щатите са светска държава на теория, поне по проект, в момента не са. Авторите на конституцията им, болшинството от които са били слабо религиозни или откровени атеисти, Томас Джеферсън и Бенджамин Франклин за пример, като са писали конституцията, са решили да не се установява нито една религия, за да могат всичките там откачени деноминации да са равнопоставени. Сега това обаче не им помага особено много, вече повечето американци са убедени, че лично Исус им е спуснал от небесата конституцията и не знаят какво пише там, особено частта с "никаква религиозна проверка няма да се прилага при кандидатстване за държавен пост", а и освен това един атеист там не може да бъде съдебен заседател, защото ония всичките си слагат ръчичката върху тая книга, дето е трябвало да бъде обърната на тоалетна хартия преди 10 века. Много се отклоних, обратно на нашите географски ширини, църквата няма да се съгласи да се изучават всички религии по равно, щото колкото повече измислици ти се представят покрай тази измислица, която уж трябва да е истина, толкова повече ще се усъмниш и в тая, дето ти я пробутват за чиста монета. Някои американски сектанти са твърдяли, че на децата не трябва да се споменава за дядо коледа, щото когато открият, че е измислен, ще започнат да се съмняват и в господ. Да, а сетете се, господ е дядо мраз за възрастни. Поздрав тук с Джуджанка на Хиподилите, Дядо Мраз, Дядо Мраз, ти си долен педерас, просто си трябваше. вадете си изводите и си правете паралелите както искате.

Разпищяха се и мюслитата. Някой американски чифут бил направил филм срещу исляма и пророка мохамед, ония утрепаха американския посланник в Либия, е не можеха ли тукашния да утрепят, нищо лично, чичо Уорлик. Не, нямаше как да го утрепят, ние както успешно се пазим от тероризма тук е нечувано някой да взриви автобус с туристи. На мюслитата това им е първата реакция, винаги скачат, когато им поругаеш вярата, винаги на насилие. Аллах и Мохамед комплексари ли са, чувствителни ли са, толкова ли лесно се засягат. Не мож ги напсува, не мож ги разкритикува, не мож ги нарисува дори, тяхната религия забранява да се правят изобщо изображения на пророка Мохамед, както и да се рисуват хора или животни изобщо. Ами, сори, да ми ядете кура, остатъкът от света живее извън онова мехурче, в което сте се изолирали, където има бог, наречен Аллах, и той има пророк, на име Мохамед. Ако можех да рисувам щях да нарисувам един Мохамед, който в дюнерджийница реже от месото с ятаган, ама не мога да рисувам, така че ако някой не го е шубе, че мюсюлманите ще го заколят, моля, нека направи едно такова. Да не кажете, че и мен ме е пипнало шубето, вижте колко пъти ги напсувах, просто не мога да рисувам. Развих хипотезата някъде, че всъщност мюсюлманите не вярват, дълбоко в тях има нещо, което не е съгласно с религиозния булшит, с който са го погребали и им предизвиква дискомфорт, и за това винаги когато чуят хули против религията си трябва да убиват. Щях да предложа да направят те някой филм, който да оплюва християнството, Исус или папата лично, ама те нямат пари да си избършат гъза, тук забележете, че в повечето богати арабски и мюсюлмански държави не се случват подобни зулуми.

Да се върнем обаче отново на нашите, на светия синод. Помните ли колко от тях се оказаха агенти на държавна сигурност? Колко са носили пагони под расата? Ти отидеш на църква да му се изповядаш, то те изпее на службите и после какво дириш в трудово възпитателен лагер. Надявам се точно те да видят господ, а той да им размаха пръст и да ги пита "вие що доносничихте срещу другарчетата, а?" Междувременно патриарх Максим се лекува в болница, а не се е оставил в ръцете на господа и на молитвите на вярващите, защо ли, питам отново? Жив и здрав да е, бог да го благослови, а тази песен е поздрав за теб, Максиме, Мааааксиимееееее, и аз мисля да приключвам тук, че господ до сега се е опитвал да ме очисти 5 пъти, ама мерника му става все по-точен

4 коментара:

  1. Евгени Генадиев20 септември 2012 г. в 5:12

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Трия коментара поради установения ред за съхраняване на чужди лични данни. Текст на коментара:

    Привет!
    Аз реших да отделя време да погледна блога ти, който от доста време игнорирам в коментарите на вести.бг. Искам да ти кажа, че съм почти напълно съгласен с всичко, което си написал. Изчетох всички публикации, докато чаках другарите от общежитието да се накрещят навън и да влязат вътре. Искам също така да те окуража да продължаваш със словесното оплюване на всичко, което е нередно или глупаво. Ако желаеш, може да ми пишеш в Skype на адрес начовекаскайпа, а сега искам да ти пожелая много поздрави от другарите инженери в Не-толкова-слънчева Шотландия, и продължавай със Старкрафт и 9gag.

    ОтговорИзтриване
  3. Браво, хареса ми. Една, лична история, наименувана: Как се оказах вярващ.
    От тинейджър, имах един познат дълбоко вярващ (сега е попец някъде)с който жестоко спорихме за господ. Аз съм си невярващ по рождение, обаче логиката му беше желязна. Години по късно се замислих над едни негови думи "господ е част от теб и ти си част от бог. Мислих, мислих и установих, че единствено и безпрекословно вярвам единствено в себе си и в никой друг (родители, приятели ... etc.) всички са на втори план. Обаче, щом бог е част от мен, и аз съм част от бог и вярвам в себе си значи вярвам и в бог.
    FUCK можеш ли да ме изкараш от тази каша? :)
    Milanski

    ОтговорИзтриване
  4. Ей сега те изкарвам от тая каша. Това, че си кръстил съвкупността от всичко плюс себе си господ, не прави всичко съществуващо плюс тебе господ, просто значи, че си му лепнал тоя етикет, ако зашия на китайска гуменка менте етикетче адидас, тя адидас ли става? Аз бих казал не, ама в много магазини ще ме опровергаят

    ОтговорИзтриване