Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

неделя, 2 юли 2017 г.

Кога ще се разделим с плакатите на БХК?

Тия плакати се появиха из центъра на София. Първо, искамв да благодаря на Български Хелзинкски Комитет за тези плакати. Благодаря ви, че си харчите парите от грантове, за да ми осигурите това забавление, да късам и свалям тези неща. Действа по-успокояващо от стрес топка, или от опаковка с пукащи мехурчета. Второ, малко обяснение, в момента на БХК тече кампания "Да закрием БХК". Логиката е, че от БХК повече нямало да има нужда, когато вече никой не нарушавал на никого човешките права. Аз тук се сещам за религиите: Първо те убеждават, че си роден грешен, и ще гориш в ада, а после ти продават спасение, ако се покаеш и приемеш посланието им. Внушават ти съществуване на проблем, после ти продават решението му, и оправдават съществуването си с това, че ти предлагат решение на проблем.
БХК, имам да ви казвам нещо: Отвъд тесния кръг от хора около вас, които представляват вашата ехо-камера, масата хора или не знаят кои сте вие, или изпитват към вас минимум леко недоверие.

Но нека обърнем внимание на самата рекламна кампания, за която си харчат грантовите пари за плакати. Кампанията нито се оиптва да обърне внимание на някаква кауза, на някакъв наболял проблем, свързан с погазване на човешките права на някаква група хора. Кампанията на БХК цели да популяризира именно тях. "Вижте, ние съществуваме, има ни, правим нещо си там, ние сме важни, има нужда от нас". Това се опитват да кажат с плаката.

По-голямата част от хората, които видят тези плакати, първо ще си зададат въпроса "Какво аджеба е БХК?". Ако изобщо им се занимава, ще разберат рано или късно.

Отново, искам да благодаря на БХК за това, че ми осигуриха тази възможност да късам плакати извън предизборна кампания. Харчете си грантовите средства, за да ме забавлявате. А колкото до въпроса "Кога ще се разделим с плакатите на БХК?", работя по въпроса, скъсал съм по-голямата част от тези, които съм видял, и другите също съм ги набелязал, ще им видя сметката и на тях.

2 коментара:

  1. Таз илюстрация е крадена от Люба Лукова, световно известен дизайнер/илюстратор. Майкаимдаиба :D

    ОтговорИзтриване
  2. Значи логото на БХК е крадено? Ебаси жалките типови

    ОтговорИзтриване