Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

вторник, 18 октомври 2011 г.

Наркотиците печелят войната

Тук, а и по света се води война срещу наркотиците. Явно никой не иска войната да бъде спечелена, защото най-сигурния начин да се спечели войната срещу наркокартелите, наркомафията и всичките подобни враговее просто наркотиците да бъдат легализирани.
Мексико се намира в състояние на открита война срещу наркокартелите в страната, с активно участие на армията и флота. Войната отнема ежегодно десетки хиляди животи, като болшинството са полиция, военни и цивилни. В Мексико бях чул някога, че на всяка минута се случва отвличане. Докато властите най-много да задържат или застрелят няколко десетки, до стотици представители на наркокартелите, а журналистите питат картелите по какъв начин да отразяват събитията, а учителите ги е страх да отидат на работа.
Всичко това може да се реши, когато властите извършат ядрен удар срещу наркокартелите, като просто им легализират стоката. От наркотици се печели, защото са незаконни, от това да са незаконни имат интерес единствено наркобароните и властите, които ги доят за подкупи. Забранените наркотици не са чак толкова по-опасни от тези, които свободно се продават на пазара, като алкохоли, тютюни, кафе, шоколад, човек може да предозира с шоколад и да умре, а чух и за случай, където човек умрял след прекомерна мастурбация. Поне тоя сигурно е умрял от кеф, ама това е друг въпрос.
Наркобароните защо имат власт? Защото имат пари. Защо имат пари? Защото продават незаконна стока, която е търсена. Ами ако стоката им беше законна и широко достъпна? Щяха да разполагат с по-малко пари и съответно влияние.
По време на сухия режим в САЩ се е пиело повече, отколкото преди и след, докато сухия режим позволи на американската организирана престъпност да си стъпи на краката, а много хора бяха застреляни или обуха циментови обувки и отидоха да се разходят с тях по дъното на океана. Това какво говори? Че забраната е лоша, че води до повече злоупотреба със забраненото вещество, че води до насилие, до забогатяване на организираната престъпност. Освен това по време на сухия режим много хора са умряли отровени от некачествен алкохол. Единствено оръжейната индустрия и тютюневата индустрия са законни сфери, които работят с ясната представа, че продуктите им убиват. Производителите на алкохол работят с представата, че развеселяват, а ще се съгласите, че алкохолът убива много по-малко хора, отколкото цигарите и оръжията. Защо и наркотичната индустрия да не излезе на светло, дали ще е като алкохола, дали ще е като цигарите и оръжията, има ли значение? Знае ли някой колко хора умират от некачествени наркотици?

Легални наркотици = по-малко пари за мафията, повече пари в хазните на държавите, по-малко насилие около наркотиците, по-широко достъпни, евтини и качествени наркотици. Защо не се легализират? Защото нелегални наркотици = повече пари за мафията, повече пари за копумпирани управляващи и политици, както и полицаи, оправдаване на съществуването и дейността на голяма част от органите на реда, а това са хората, които действително са на власт и обслужват собствените си интереси. Представете си ако полицията не се занимаваше да преследва тревоманчетата по парковете, за какво щеше да й остане причина да съществува, за да ни бие по площадите на протестите освен?

Говорих предимно за наркотиците в тази публикация, но същите неща важат и за проституцията, платената любов също трябва да бъде легална и на светло. Всъщност всекиму е ясно, че като се държат наркотиците и проституцията нелегални, не се бранят някакви несъществуващи отживели пуритански нрави и семейни ценности, ами се брани ширината на портфейлите на разни бизнесмени и политици, защото е пределно ясно и на слепия, че богатите употребяват скъпи наркотици, като кокаина, докато бедните се тровят с евтини алкохолища и треволяци, а тия хора си позволяват подобни луксове, защото се занимават с доходоносните поради тяхната нелегалност дейности като наркотици и проституция.

Вие освен ако не сте мафиоти, които четете това, кажете ми защо парите от наркотици и проституция да отиват в джобове на бандити и корумпирани депутати и полицаи, вместо в хазната, където пак могат да ги пипнат същите, но поне ще ги виждаме по-добре

12 коментара:

  1. Само едно ще ти кажа. Потресена съм от лицемерието и алчноста на управляващите .За тези избори бяха хвърлени толкова пари и толкова ефирно време а само една малкоа част да бяха прежалили за борба срещу наркотиците ефекта щеше да е огромен.

    ОтговорИзтриване
  2. Изборите бяха най-голямото държавно спонсорирано престъпление тази година, съгласен съм, а аз им бях съучастник, представи си. А и какво е твоето разбиране за борба с наркотиците?

    ОтговорИзтриване
  3. 1. Много силен обществен натиск. Всички говорят за цигани , пенсионери , но не и за децата на България. То е ясно, едните са електорат , а другите не са , но те(децата) са по-важни според мен . Трябва да се знае истината . В България има много наркозависими , което не се обявява и това което се прави е абсолютно недостатъчно. Аз лични бих се ангажирала да раздавам листовки или др подобно пред училища. Има някакво умряло движение, ама то нищо не прави. Много хора не са на ясно какво става тук.
    Много хора дори смятат , че това е нещо безобидно , днес се друсаш утре спираш , да ама не .
    2. Трябва да се отпуснат средства за подобряване условията в клиниките и наркокомуните .Заеш дори имаше едно убийство . Трябва да се промени общественото мнение , че това не са престъпници , това са болни хора. Не знам дали в тези програми за лечение които сега съществуват има достатъчно място за всички желаещи.
    3. При много силен обществен натиск ще се заговори за закони или налагане легализиране на наркотиците, сигурна съм в това. Тогава край на престъпленията свързани с наркотиците. Аз дори не зная колко хора страдат от това.
    Не зная дали всичко това не е само една моя мечта. Поне от десетина години ми се иска да се направя нещо, но не правя, не искам само просто така да си говоря.

    ОтговорИзтриване
  4. Следният случай: хващат някакъв пубер с трева. Обясняват на родителите му, че или трябва да лежи с присъда, или трябва да се обяви за зависим и да се лекува в комуна. Той не е зависим, обаче за да избегне търкане на затворнически скамейки и досие трябва да се обяви за зависим. Уви обаче, никой нищо няма да направи, защото така им е по-удобно

    ОтговорИзтриване
  5. Имам такъв познат , който заради една цигара с трева го привикваха няколко години да се подписват и даже на мачове не можеше да ходи. сигурна съм, че е станал и доносник.
    Лицемерието е навсякъде . Нямам думи . Всички работят в услуга на наркотиците, а децата ни ей така си отиват. Като че ли им е удобно на политици, на управници всички да се друсат. Какво по-хубаво от една зомбирана маса народ. Трагедия.

    ОтговорИзтриване
  6. Съгласен съм с всичко написано, освен с едно: "Производителите на алкохол работят с представата, че развеселяват, а ще се съгласите, че алкохолът убива много по-малко хора, отколкото цигарите и оръжията.", защото ежедневно при катастрофи в следствие на употреба на алкохол умират десетки, а от цигари - няма и един дневно!

    ОтговорИзтриване
  7. Имах в предвид както цигарите причиняват рак на белите дробове и убиват, по подобен начин алкохола убива много по-малко, алкохола, а не какво правиш под негово въздействие, което може да е да скочиш от високо, да се застреляш, или да предизвикаш катастрофа. Аз с моето кротко пиянство, представляващо да премина от осъзнаване, че съм пил повече от нужното, през замайване, до лягане, драйфане и спане, не съм застрашен да се кача зад волан пиян и да убия някого или себе си

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти може да не си, но ще дадеш лош пример на децата ти, които ще пият и няма да имат кротко пиянство, и ще карат кола и какво ли още не... Твоята логика, както и логиката на автора на статията наричам късогледа. Опомнете се хора и кажете не на порока. Толкова ли си слаб психически, че не можеш да се пребориш с пиянството си? Или си толкова нещастен, че се опасяваш да останеш трезвен насаме с мислите си? Опитай, не е чак толкова страшно.

      Изтриване
  8. Мисля че логиката ти е крива и ще дам пример. По време на комунизма и желязната завеса бяхме ограничени от много неща и след падането на строя ни се внуши, че всички свободи са най-хубавото нещо, което съществува на тоя свят. Виждам че и ти все още си под това влияние. За мое съжаление, подозирам че самия ти употребяваш накакви наркотици, предполагам т.нар. леки и отчасти затова се застъпваш за легализирането на наркотиците. Не е най-големият казус къде ще отиват парите и да се отнеме властта от някаква група хора. Моето мнение е, че най-големият проблем в самите наркотици е пропадането, покварата на хората чрез тях, било то пряко или косвено. Учудвам се защо след като доказано са вредни, не пропагандираме не легализация, а унищожение на (добре де, поне тежките) наркотици по аналогия на ядреното оръжие, което - бидейки вредно - е най-добре да бъде унищожено. Спокойно, ако такова едно зло се отпише от лицето на земята, няма да останем без други, по-безопасни методи за печелене на пари. Но ми се чини, че всички борци против нещо си просто се опитват да преразпределят влиянието и парите по света... Изучаването на самия себе си води до неподозирани прозрения и истини. Какво ме кара да ритам срещу този или онзи ръжен...? А може истината да се крие на съвсем друго място. Има си и такива хора, които нямайки други цели в живота, живеят в знак на протест срещу каквото намерят. А да намериш срещу какво да протестираш е толкова, толкова лесно. Милиони пъти по-лесно, отколкото примерно да водиш непорочен, праведен, съзидателен живот. Ако повече хора в родината водеха не безпътен, безцелен, а скромен и съзидателен живот, сега България нямаше да е този разграден двор, който е.

    ОтговорИзтриване
  9. Първо, аз съм автора на публикацията. Второ, 3 пръста не ми достигат, за да си преброя употребите на марихуана на пръстите на ръцете, като едва от последния усетих някакъв ефект. Легализация, защото винаги е по-добре от забраните. Забрана на разумен човек не му е необходима, за да постъпва правилно и да се чувства недоволен и засрамен от неправилните си постъпки. Защо говориш за порок, ще предполагам, че си религиозен. Прибирам се преди малко от пиене, опря ми се. На свободата хората не й разберат, че свършва до свободата на другия. Когато нарушиш чуждата свобода, злоупотребяваш със своята. За зависимостите не знам какво си чувал, но по-уязвими към зависимости са хора, които са нещастни по начало. Оставал съм и оставам много често трезвен сам с мислите си, а и алкохолизиран мислите ми пак са особени, всъщност резултатите от оставането ми насаме трезвен с мислите ми можеш да ги прочетеш на този блог, една малка част от тях. Когато по скалата на щастието от 0 до 100 човек редовно е над 90, вземе наркотици и прехвърли на над 110 и после като премине ефекта от наркотиците се върне на нормалното си ниво на щастие, не се чувства нещастен. Обаче човек, който по принцип е в долната половина на щастието, 30-40, вземе наркотици и от ефекта им се доближи до 90, след отминаване на ефекта на наркотиците се връща на нормалното си ниво на щастие и тогава му липсва това, което е имал и така се формира зависимостта. Аз съм на мнение, че всеки трябва да може да се трови с каквото си иска, а законите, които определят кои отрови са позволени, и кои не, са продукт не само на смъртни и погрешими хора законотворци, но и на интересчии. Деца не знам дали искам да имам, в момента съм по-скоро на мнение, че е за предпочитане да нямам, но ако не мога да им покажа какво представлява и на какво е способен алкохола, значи ще съм провал като родител.

    Наблягам на факта, че това го написах след като съм се прибрал преди малко след като съм пил.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за отговора! Личи си, че си искрен и това е едно много добро качество, или начало да го кажем. Има неща, които не могат да се изкажат с думи или за да се убедя, че мислите ми са възприети, би ми трябвало ужасно много време. А сега ще си призная кое ме провокира да пиша - припознавам това състояние като фаза или по-точно при мен има отделителна черта в живота, под която твоето състояние на духа ми е до болка познато. Но отвъд интелектуалните и всякакви творчески пориви, отвъд порива за свобода на личността и нуждата на егото от изява, искаме не искаме, има едни други житейски понятия и измерения, за които в ония години дори не съм предполагала, че съществуват. Можеш да го разбираш като максимата 'Докато живеем, се учим'. А е всеизвестно, че знанията, както и уменията остаряват (както в училище всяка година материята увеличава сложността си, открих че и в живота е същото - и то най-разочароващо за мен, докато смятах, че съм на своеобразен мисловен и идеен връх). Та да се върна на темата за щастието - само Божествената частица в самите нас може да ни донесе истинско усещане за щастие. Всичко останало е илюзорно. Абсолютно всичко останало. Защото всичко това, което ни забикаля, е преходно и непостоянно. Днес ни радва, утре ни разочарова. Ако и в това си искрен, би следвало че - независимо дали осъзнаваш или не - живееш с Божествена хармония в себе си. Това според мен означава, че е напълно възможно да приемеш изцяло Богоугоден начин на живот. Извинявам се, ако звучи като агитация, тя е полу-неволна, но ще се защитя с това, че в моите търсения никой не ми е натрапвал нищо и никога не ми е промивано съзнанието. Просто в един момент всичките простотии като пиене, младежки веселби и правене на интересен в нечии очи започват да омръзват и да си задаваш въпроси за смисъла на всичко това, до какво води, какви са възможните сценарии, те каква цел имат и т.н. докато накрая се отвратих от себе си. И така, изходно положение: добро, сплотено семейство, смислен, градивен, достоен живот, работа с удоволствие и прави добро колкото можеш, без да търсиш признание. Или както се казва, keep it simple. Що се отнася до наркотиците, темата си е политическа, а в политиката целта не е да се опростява земното статукво, а напротив да се усложнява. Политиците са просто едни чиновници, които си имат свои шефове, работодатели, и ходят всеки ден на работа да си вършат задълженията, установени в договор с работодателя. Само че този работодател не е народа, мдаа. Народът е потребителя на стоката, която произвеждат политиците. Ако се концентрирам в тях и в глобалните проблеми, губя от поглед собствения си живот. Като че ли там нищо не се случва. А напоследък най-много съм намразила явлението хора се водят по поговорката 'Една птичка пролет не прави'. Ти прави от себе си всичко както смяташ за най-добре, пък не се грижи дали има ефект или не. Винаги има ефект.

      Изтриване
  10. Ако някой пита мен, аз бих легализирала наркотиците, за да ги докопам и унищожа тотално след това. Ясно че не е реално, просто смятам, че така трябва. Ние сме човеколюбиви и ако аз и ти сме разумни, то много хора не са. Защо да им поставяме тази препънка, това легално изкушение, малко ли са вече... заляха ни отвсякъде.

    ОтговорИзтриване