Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

вторник, 18 декември 2012 г.

Mallgaria

Добре дошли в Молгария. Население 7 милиона и продължава да намалява. За сметка на това броя и размера на новостроящите се молове продължава да расте. Последният построен мол в София, на бул. България и Тодор Каблешков е огромен, поне на външен вид, макар че от вътре като търговска площ е по-малък и от първия мол. Като изключим гигантския карфур в мазето тоест. В първите дни от откриването си този мол събра всичко живо от околността, като най-вероятно до празниците ще си е направил оборота за цялата година напред. След това напливът в него няма да е по-голям от този в останалите молове, даже напротив, този мол ще се конкурира с другите молове за същата клиентела, ще си я делят на по-малко. А като се замислим, че се строи още, молът, който се строи в Хладилника е с размерите на квартал, като и на височина докарва средната за някои квартали, на околовръстното до магазин IKEA се строи още един мол, който ще конкурира мебелния магазин по размери, зад НДК вдигат още един, познайте дали няма да е гигантски, а пък в Люлин пред тунела когато за пръв път видях дупката, реших, че ще да са намерили някаква жилка полезни изкопаеми отдолу, дупката ми се видя с размерите на открит рудник тогава. А познайте какво всъщност ще се строи там, отгатнете. Както споменах по-рано какво ще се случи с откриването на новия мол и разпределението на клиентелата, не се ли усещате, че всъщност няма толкова много търсене, няма да има кой да ги посещава и да ги пълни всичките тия грамадни молове. Виж, кой да работи в тях ще има, понеже образованието ни бълва кадри като за нашата молова икономика, докато ИТ секторът ще реве за 20 хиляди души, които няма да му стигат в близките години, пък за технически кадри да не говорим.

Следва да се тревожим тогава, когато този така важен за нашата икономика отрасъл, а именно моловете, попадне под ударите на телефонния тероризъм и бомбените заплахи. Не само той, но и училищата, които подготвят кадрите за този отрасъл. Тук едно малко отклонение, 30 СОУ, намиращо се в съседство с първия мол, всъщност му е като периферно устройство. Бомбените заплахи в училищата не са нищо ново и изненадващо, макар че в последно време силно зачестиха. Чудех се в последно време и аз, защо изобщо някой им обръща внимание и ги взима насериозно. И на неродения е ясно, че бомбена заплаха в училище означава някой двойкаджия шегаджия, или някой зубър, който се е уплашил, че на утрешното контролно ще има по-малко от 6 и със слаб успех в дипломата няма да го вземат на работа в мола. Казал съм, че денят, в който бомбена заплаха в училище се окаже истинска, ще е денят, в който адът ще премръзне. Не само, че не трябва да се взимат на сериозно, но не трябва и да се оповестяват и изобщо да се евакуират училища. Ако някога гръмне училище, в което е бил подаден бомбен сигнал, аз ще си сдъвча дипломата за средно образование. Интересно е обаче на кого му хрумва да подава фалшиви бомбени сигнали в молове и то толкова често и на гъсто. Много от сигналите всъщност съвпадаха с откриването на новия мол. Някои конспиративен теоретик веднага ще види връзка между двете. Може да има, може да няма, за сега нямаме доказателства, колкото докато няма резултати от разследването за атентата в Бургас, там може да са виновни толкова Хизбула, колкото МОСАД, Ал Кайда (ще забележите, че обичайните заподозряни Ал Кайда бяха споменати много късно и много слабо), ЦРУ, извънземните, аз, докато не е готово разследването никой не може да каже, поне аз не помня да съм бил. Докато тия, които подават бомбени заплахи в училища са ми лесни за разгадаване, тия, които се обаждат за бомби в молове не са. На какъв човек му минава подобно нещо през главата, кой иска да затвори и евакуира мол, освен ако наистина не е някакво леке шегаджия без друга работа. Постъпилите бомбени заплахи в моловете се оказаха фалшиви, макар че чух, че при последното запалване на фасадата на мола на Опълченска (май тая фасада за втори път гори на същото място) пожарът е бил причинен от поставено там устройство, а преди това не е имало бомбена заплаха. Това чух извън официални източници, не мога да гарантирам за достоверността. Всъщност на всички ни е хрумвала мисълта, че моловете и скъпите магазини са само за пране на пари. А пък пари за пране откъде? От дейности, които са по-печеливши, докато са нелегални, като наркотици и проституция. Радвайте се на молова икономика и дано има още дълги години, за да ни храни и да ни осигурява работа, изпирайки, изсушавайки и гладейки най-големите пари в нашата икономика, които просто малко са се поизцапали.

2 коментара:

  1. Молът, чиято фасада горя два пъти, първия път беше подпален със сигнална ракета от агитката на "Левски", но го потулиха. Може и втория път, тъй като е на същото място, а същите олигофрени не е известно да са пратени в трудови лагери междувременно.

    ОтговорИзтриване
  2. Е това за първото запалване не го бях чувал, от къде произлиза

    ОтговорИзтриване