Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

събота, 21 юли 2012 г.

Време е и аз да напиша някаква глупост по темата

Не остана някой, който не е разбрал, че в Бургас гръмна бомба, взриви се автобус с израелски туристи, загинали и ранени достатъчно. Който каквото и да мисли за заговори, конспиративни теории за еврейско световно господство, дори и да е само измислен от израелските служби фалшив повод за война с Иран, жертвите са цивилни и най-вероятно никой от загиналите или пострадалите не е искал да се жертва, за да може страната му да отиде на ненужна война. Двете войни, които щатите водят през последните 10 и повече години срещу тероризма само показват как това не е правилен подход, трета война също няма да постигне нищо и само ще доведе до четвърта. Припомням и войната срещу наркотиците, която се води в щатите и Мексико, в Мексико даже е трудно да се определи кой печели, картелите или армията. Ако войската на една страна не може категорично да победи криминален елемент, значи е време да се предаде, защото резервите на този криминален елемент, който вече води доста успешна война срещу правителствените сили само ще се попълват от провежданата от правителството политика. Войната не е правилен подход, обаче многократно съм казвал, че за да се възцари утопия на планетата ще е необходимо да се премине през една последна кървава и унищожителна война.

Веднага след атентата почнаха да се случват разни неща. Лица от Израел веднага започнаха да сочат с пръсти срещу Иран и Хизбула. Мигновено. На всички е ясно, че искат война с Иран.

Много странни неща се изписаха. Атентатът се случва на фона на противоречивата иранска ядрена програма. Северна Корея е страна с ядрено оръжие, Иран все още не притежава ядрено оръжие, защо атентатът да не е извършен от Северна Корея по тази логика? Аз със сигурност съм пръднал по някое време около извършването на атентата, разработвам ли и аз биологично и химично оръжие? Неназовани източници от правителството на САЩ обявяват, че виновниците са Иран и Хизбула. Кои са тия източници? Чистачката? Зад такива изказвания трябва да стоят имена, как да съм сигурен аз, че са достоверни. Разни посланници твърдят, че Израел трябва да се защити като нападне Иран. Що за дипломати са това, войнолюбци, които подтикват към започване на война без доказателства. Припомням химическите и биологични оръжия на Ирак, къде отидоха? Официалният отговор на Буш и Блеър по този въпрос беше "сори". Припомням също и вирусът Флейм, разработен от САЩ и Израел и използван за водене на кибервойна срещу съседите на Израел. По какъв начин това не е агресия?

Бяха се появили твърдения, че атентаторът, поне този, чиито останки са намерили и са обявили, че откъснатите крайници принадлежат точно на човека, който е носил бомбата, е бивш затворник в Гуантанамо, които твърдения се оказаха неоснователни и бързо изчезнаха. Разполагат само с негова шофьорска книжка, за която се предполага, че е фалшива, но се опитват да спекулират на база на това от колко време е пребивавал в страната. Все още не е известно кой е, но най-важното е веднага да се набеди Иран и Хизбула.

Много съмнения буди въпросът защо атентаторът е останал в близост до взрива, при положение че е имал възможност да се отдалечи на безопасно разстояние, стига да е искал. Защо ще остава в обхвата на взрива, за да бъде разпарчетосан.

На фона на атентата ГДБОП спря два сайта с пиратско съдържание. Браво, вече се чувствам по-спокоен, нашата полиция е велика и ни пази от тероризма на морските разбойници в мрежата и им пречи да убиват певци и творци от глад.

Появи се и фоторобот на предполагаем съучастник. От къде се появи, кой го е видял този човек, защо се предполага, че има съучастник, на какви основания, защо и съучастникът не се е гръмнал заедно с атентатора? Ето това последното е един много интересен въпрос?

Може тук да съм пропуснал много неща, ако се сетя ще ги напиша. Имам подозрение, че този атентат няма да бъде разкрит, този уж съучастник няма да бъде намерен, атентатът има възможност да стане причина за нова война в близкия изток, а тогава лайната ще ударят вентилатора. Сега за края, понеже се срещат много коментари как чифутите са си го били заслужавали, жертвите са невинни, съмнявам се, че са имали за цел да бъдат взривени на парчета, съмнявам се дори, че това е била идеята и на набедения за извършител, жертвите са цивилни и невинни, не са заслужавали да умрат, било то заради политическите цели на тяхното правителство, било то заради откачените идеи на клика радикални ислямисти, какъвто и да е случая. Лека им пръст на загиналите, за тях вече няма какво да се направи, надявайте се пострадалите да се възстановят.

ЪПДЕЙТИ: (може да се попълват редовно)
Някаква групировка, свързана с Ал Кайда е поела отговорност, отидоха им обвиненията срещу Хизбула и Иран, отиде им оправданието на чифутите за война. Всъщност е много интересно, първата мисъл при терористичен акт по-често е Ал Кайда, защо се хвърлят на Хизбула и Иран, освен ако просто не си набеждават обичайните заподозрени?

Външното министерство отхвърля поетата от гореспоменатата групировка. Да не би външно министерство по-добре да знае кои са организаторите?

Разпространяват се новини за още един планиран атентат в страната, отново срещу израелски граждани, информацията идвала от нюйоркската полиция, отново се сочат пръсти срещу Иран и Хизбула. Дори се сравнява атаката с други, подготвяни и извършени от Иран. Кои други атаки, извършени от Иран и защо все още се сочат пръсти срещу Иран, всички знаят, че се търси извинение за нова война.

Нетаняху вече твърди, че има доказателства за участие на Хизбула и подкрепа от Иран. Липсата на тези доказателства по-рано не му пречеше да ръси обвинения. Това доказателство какво е никога няма да разберем сигурно

Стана и това, което се очакваше, ирански представители обвиниха Израел за атентата. Това е нещо, което ни е на всичките на устите, ама избягваме да го казваме. Освен това се оказва,ч е израелски служби, пристигнали тук да разследват атентата, изключват от процеса родните ни служби.

Някой би забелязал, че се твърди, че нито една организация не е поела отговорност за атентата, да припомня, че една групировка, свързана с ал-кайда пое отговорност, след което външно отхвърли това поемане на отговорност и после нищо повече не се чу по въпроса, сега някои източници пропускат, че се е случило това явно

Няма коментари:

Публикуване на коментар