Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

сряда, 4 юли 2012 г.

Нощно барбекю по витошата - вижда се от Младост

От известно време слушаме, че Витоша гори. Вилнее огнена стихия там. Като се говори за това и аз винаги си представям нещо от рода на южния склон на Витоша, от моя квартал не се вижда пожарът, но нощес от Младост го видях и е някаква страшна гледка. Не си спомням всъщност да съм виждал такова нещо, и пак от далече.

Сега положението е следното. Винаги когато е жега, някой казва, че е заради глобалното затопляне. Всеки пожар също е причинен от глобалното затопляне. Сега, ако е станало толкова топло, заради глобалното затопляне, че дърветата спонтанно да се самовъзпламеняват, значи планетата отдавна е щяла да бъде стерилизирана. Всички масово ми се оплакват от жегата и ме питат как мога толкова да я понасям и обичам. Да, изместен ми е температурният толеранс към жегата, това ще рече, че когато температурите паднат под 10 градуса аз започвам да псувам, а под -10 градуса ми замръзват джуките и не мога да псувам, а пък когато аз искам да се разходя през половин София пеш под печащо слънце няма с кого. Обичам жегата, вие се разтапяйте. Свикнал съм обаче когато е лято да е жега, когато е зима да търся начини да си подменя цялата кръв със спирт и да не се събуждам няколко месеца. Някак си обаче когато е жега през лятото всички реват, че има глобално затопляне. Зимата единствено аз рева, че е кучи студ и не е за цивилизовани хора, но когато зимата термометрите пипнат -20 градуса не казвам глобално застудяване. Климатът на тази планета е нещо много масивно и сложно, съответно трудно за прогнозиране. Данните ни са от няколко десетилетия. Естествено, че човешката дейност движи климата вече, как би могло да е нещо друго, примерно просто климатът да си прави каквото си иска? Човекът е вечния враг, всичко разрушава и съсипва.

Та когато пламне горски пожар вероятните причини са: Светкавица или някой идиот на място, а не човешката дейност като цяло, не чернобил или фукушима, не дийпуотър хорайзън, а някой идиот на място, запалил огън и не го изгасил, или съвсем нарочно подпалил нещо. Психопати и пиромани има всякакви.

Наречете ме конспиративен теоретик, сам се наричам такъв. Ама замислете се, до колко е възможно някои горски пожари да са започнати от природозащитници? Не знам, ама ако аз исках да прокарам някакви идеи, мислене, политики чрез страх и психоза, бих се сетил за това. Колко е лесно да драсна една клечка в гората? Единственото доказателство, клечката, би станала напълно неразличима от околните въглени в пожар, който не може да бъде изгасен с дни. Много ми е чудно как разследват и доказват подобни умишлени палежи.

Защо, питате, защо не, ви питам аз. Хора какви неща са правили, за да подведат народа. Защо на нацистите им е било по-забавно преди да нахлуят в Полша да разиграят един маскарад, при който полски войници нападат тяхни гранични обекти, естествено поляците са били дегизирани немци. Просто е по-интересно така, имаш причина да вършиш нещо, ето ти причина да обвиняваме човешката дейност за случващи се неща, за съчиняване на абсолютния абсурд - квоти за въглеродни емисии и търговия с тях, защото естествено държавите, които произвеждат много и в следствие на това отделят едни емисии, ще бъдат ограничени в количеството емисии, които могат да изпускат, а това означава да произвеждат по-малко, което ще рече по-малко пари, трябва да отделят някакъв бюджет за купуване на квоти от държави, които произвеждат много по-малко и отделят много по-малко емисии, отколкото им е наложена граница, за които пък това е възможност да изкарат малко пари без да произведат нищо, по този начин не се намаляват уж вредните емисии, а само се създават едни излишни финансови транзакции, някой плаща, за да може да произведе повече, на някой, който няма да произведе нищо. И естествено по пътя някой взима и комисионни, зеленото просто е бизнес. Включването на алтернативни енергийни източници в мрежата да ви е честито, отчасти на тях се дължи поскъпването на тока сега. Токът от тях все още е скъп. Та защо ни бяха да се въвеждат, като водят до поскъпване на тока. Кой инвестира в нещо, което ще му увеличи разходите, като може да не го прави и да харчи по-малко пари, не се ли инвестира в неща, които трябва да намалят разходите или да увеличат приходите. Е, те всъщност увеличават приходите на зелената мафия, честито да ви е, опазвате планетата и пускате малко повече стотинки в нечия касичка. За да стане нещо, алтернативните така наречени енергийни източници трябва да са в ръцете директно на потребителя. Всяка сграда с фотоволтаичен покрив, до всеки комин перка и така нататък. Енергийната мрежа става отживелица, всеки дом сам си произвежда енергията и не я купува от централи. Енергийната мрежа по-скоро би трябвало да бъде като хранилище за излишна енергия, когато ако през лятото съм произвел повече енергия, отколкото съм консумирал, да я вкарам в мрежата, за да се възползва от нея някой, който е произвел по-малко, а после да ми я дадат обратно през зимата, когато ще ми трябва повече. Дали обаче ще позволят енергийно независими домове? Наистина, кой иска цената на електроенергията му да се определя от някакви чикиджии някъде си, вместо слънцето директно да му сипва ток с кофи? Няма да се случи обаче никога. Като от генератора в централата до контакта ви се минава през много джобове всъщност. Над 60% от петролния пазар е в ръцете на спекуланти. Зелената екомафия просто е един дял на енергийните мафии, които уж всички мразят, просто все едно казвате ей, гадна енергийна мафия, не ни души с тая своя ръка, души ни с другата си ръка малко.

За момент седнете и се замислете сега, всички разправят, че петролът свършва. Ония, дето го продават, тоест главно ония, дето спекулират с него, мислите ли, че не знаят това. Мислите ли, че не знаят, че ще трябва да ви продават следващите горива и източници на енергия, когато петролът свърши? Мислите ли, че не са точно същите хора, които се опитват и сега да продават алтернативни енергийни източници. Правят го, естествено, това са хора, които знаят как се правят пари, за глупави ли ги мислите, вие сте глупавите.

Ал Гор да върне нобела и да не прави повече филми и да се скрие в някой ъгъл на апартамента си в сградата, намираща се на територия, която твърди, че след няколко години ще е под вода, да зареве като емо и да мълчи и да не се обажда повече, а и освен това както много пъти съм казвал, истинските емота си режат вените на пишките.

За природозащитниците не знам на кого не е ясно, че са дегенерати, откачалки, психопати, социопати и подобни. Онзи, който беше нападнал снимачен екип на бТВ, нашата така възлюбена телевизия, да се чудиш за кого да викаш, той се беше оказал осъждан. Преди време имах контакти едва ли не с половин випуск студенти по екология в Софийския университет. Срам ме е, че инженерната диплома, която дано успея да взема, ще бъде от университет в същия град. Както съм казвал на един от тези кандидат еколози, някой ден твоята работа ще е да развяваш трансперанти по улици, а аз ще те замервам с тежки предмети, макар че сега се тревожа и какво ще правя аз с инженерна диплома тук.

Добре, до тук с моите драсканици и помнете, не приемайте всичко зелено за чиста монета.

9 коментара:

  1. "Хранилище за излишна енергия"?!!! Човече:))) Чакаш инженерна диплома, викаш?
    Възобновяемите енергийни източници не ти говорят нищо, защото не можеш на надскочиш елементарното си консуматорско мислене. Поживей още, създай деца и ще разбереш, че не можеш да излапаш цялата баница без да им оставиш трохичка. Човек трябва поне да опита да погледне отвъд носа си и личния конформизъм.
    Прав си, че мафията е навсякъде, НО:
    "За природозащитниците не знам на кого не е ясно, че са дегенерати, откачалки, психопати, социопати и подобни." Честно казано, не ми беше ясно. Не ми е ясно и откъде в тая невръстна възраст си събрал толкова гняв и злоба?

    ОтговорИзтриване
  2. Събират се, спокойно, не е трудно. А идеята ми за възобновяемите енергийни източници, и изобщо за енергията на бъдещето е, че домът трябва да е независим от мрежата, кое е консуматорското на това да искаш да целиш да си задоволиш някоя потребност сам? За създаването на деца, аз самият често си мисля, че не са ми нужни още като мен, те сигурен ли си, че държиш да ги има? А и какво против имаш това, че чакам инженерна диплома? Въпросът с изяждането на цялата баница без да им оставя троха не е инженерно-технически, ами политико-икономически, а да ти припомня, че техници и инженери произвеждат оръжията, политиците и икономистите само решават кой да бъде убит с тях. Ако ги нямаше и тия прослойки, срещу които също тая такива непонятни за тебе гняв и злоба, техническите и инженерни проблеми на обществото щяха да са решени винаги за няколко поколения напред.
    Може да ми е грешно впечатлението за природозащитниците, но не знам дали знаеш, най-големите идиоти сред който и да е, са най-лесно забележими

    ОтговорИзтриване
  3. А и по отношение на консуматорството, да ти припомня, че без консуматорското общество шансовете ти да оцелееш до възрастта, на която ми четеш глупостите и им отговаряш щяха да са намалени на половина, а техническите средства и времето, които да ти позволяват да ми четеш глупостите и да им отговаряш, нямаше да съществуват

    ОтговорИзтриване
  4. Понеже виждам, че си привърженик на конспирациите... ето ти друга. Далеч по-реалистична, по моему.
    "Барбекюто" се появи точно посред най-напеченото място на дискусията по Закона за горите. Един от най-активните и аргументирани участници в тази дискусия беше Тома Белев - бивш директор на парк "Витоша". Тома Белев навремето подкрепи онези специалисти от БАН, които настояваха падналата дървесина от резервата-"барбекю" да не се изважда.
    Ето сега удобен момент да бъде уязвен като човек, който "взима погрешни решения" - резерватът пламва и, гледай ти, причината била падналата дървесина. (Отварям скоба да поясня, че на практика това е абсурдно, защото падналата дървесина гори много по-лошо от живите смърчови дървета.) Всъщност в пресата изобилства от точно такива твърдения, при това най-често идващи от една организация, която се нарича "Природата за хората и регионите". Същата тази организация преди време беше запалила един заслон на Витоша, за да го снима и да твърди, че "Витоша е безстопанствена". Същата тази организация беше най-агресивният защитник на порочните промени в Закона за горите. Изводите - всеки сам...

    Апропо, благодаря за определението за мен, гласящо: "дегенерати, откачалки, психопати, социопати и подобни". Комай тук е мястото да цитирам Вазов: "Лудите, лудите - те да са живи".

    ОтговорИзтриване
  5. Не е задължително всичко, което дрънкам да е вярно. Можеш дори да оспорваш размера на представителната ми извадка от еколозите. Ти да не би да учиш екология в софийския?

    ОтговорИзтриване
  6. Тоест може просто аз да съм случил на най-странните животни, които учат екология в софийския, щото на такива случвам където и да е

    ОтговорИзтриване
  7. Отдавна съм завършил екология в БФ на СУ.
    Не ги знам какви са като цяло сегашните, но познавам няколко, които ги смятам за доста читави. Всъщност и те завършиха наскоро.

    ОтговорИзтриване
  8. Апропо, за да не съм голословен:
    http://www.ski.bg/wmview_bg.php?ArtID=9999&fen=0

    И това е статия, излязла още преди да бъде потушен пожарът. Много преди да са правени обследвания на какво се дължи пожарът (то и до момента не е установено със сигурност). И статията е на фона на очеизвадния факт, че гори не толкова мъртвата дървесина, а живият храстов подлес и младите фиданки на възобновяващата се гора. На фона на непрекъснато изтъкваните опасения на специалистите по горски пожари - да не стигне пожарът до живата гора.

    Разбира се, много внимателно се заобикаля фактът (също много добре видим по снимките около пожара), че болната гора на Витоша се възстановява с най-бързи темпове именно в резервата, където не е изнасяна мъртвата дървесина. Много по-бързо от там, където тази дървесина е изнесена и после е имало изкуствено залесяване.

    ОтговорИзтриване
  9. Логиката каква е, че мъртвата дървесина там подхранва почвата? Нали, не съм биолог, ама виждам известен смисъл в това, аз даже не бях запознат изобщо с положението там преди да почне да гори. А ти ще да си по-стара генерация, тия, дето ги познавам аз са по-малки от мен. Имаше естествено и забавни персонажи.
    Тук развивам разни конспиративни хипотези. Безпокоя се от разни типове, които биха искали да закопаят съвременната човешка цивилизация, която има много кусури, трески за дялане и неравности за изчукване, вярно е, обратно в пещерната епоха, а това не бива да се допуска

    ОтговорИзтриване