Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

сряда, 29 август 2012 г.

Защо аджеба атеизъм

Не ви вярвам просто. Не сте ми доказали, че има бог. Мен даже разумът и логиката ме водят към изводите, че бог няма, не е възможен, не е нужен и не бихме искали да го има и кой трезво мислещ човек би искал да има бог, да му се моли, да се надява да го има и да живее във версия на Sims.

Рано поникна семето на атеизма в мен, още някъде около 10 годишна възраст, когато стигнах до извода, че приказката за потопа леко издиша. тогава ми се струваше просто като обемен въпрос, а по-късно се сетих, че историята за всемирния потоп и за ноевия ковчег предполага също и че всички сухоземни животински видове днес ще да са произлезли от една размножаваща се двойка за всеки вид, а човечеството от 4 размножаващи се двойки, от които 5 екземпляра имат кръвна връзка, което ще рече яко кръвосмешения. А примерно едни панди, дето се плодят по един път в живота, нямаше да ги има днес. Да не говорим за логистичния въпрос, както и за огромното количество геологически сведения, че както историята за ноевия ковчег, така и по-голямата част от книгата битие, включително и началото, са пълна измислица. Дори съм чувал, че е възможно и евреите никога да не са обитавали съвременната територия на Египет, докато сведенията, че древен Египет на моменти е властвал над територии, обхващащи съвременен Израел, са доста убедителни, тоест най-вероятно не е имало и бягство от Египет, което да минава през разцепено червено море, по-скоро Египет е бил изтласкан, по една или друга причина, а после поради вдигането на египетската окупация някой е решил "абе, ние сме много култови кучи синове, я да си измислим и бог, който е на същото мнение".
Ако става на въпрос, библията е единствената форма на нотариален документ, с която чифутите разполагат за земята, която заемат в момента. А те да са единствения народ, който е търпял масови преселения в историята, надали, имало е някога едно такова явление, наречено великото преселение на народите.

След малкото лирично отклонение обратно на атаките срещу идеите за бог. Защо бог? Защо един, защо и повече, защо мъж, а не жена, а неговия татко кой е, от къде е дошъл той? Защо не 2 бога, защо не безкрай богове. Единственият начин да се появи един бог, който да съчини всичко останало би било той сам да се генерира спонтанно, а ако той го може, защо не го могат n на брой богове? Всъщност интересна е тенденцията, че с напредъка на цивилизацията, броят на боговете в религията намалява, стигнал е до един към момента, естествената следваща крачка следва да е очевидна.

Ето един грозен пример, който ме дразни в последно време. Ураган е разрушил някакъв град (заместете любимо бедствие и заместете град със село, сграда, каквото искате). Загинали 50 души, примерно, оцеляло е едно бебе. Божие чудо, хвала на господа, че това едно бебе е оцеляло. Нека тук ви спра за момент, ами останалите 50 души, които са загинали? По подобен начин се разправят истории и за спасения по чудо от кулите близнаци. Към 3000 души загинаха, ама нали, чудо е, че са се спасили х на брой. Ами загиналите? Господ е бил имал план за онова бебе. А план не е ли имал за другите 50, които са загинали? Тия 50 ги зачерквам, не са ми потребни, изчерпани са, ей с това бебе ще направя чудо. Или пък алтернативата, господ за всички има план, ама за бебето е имал ПЛАН, а планът му за тези хора е бил да загинат, за да се осъществи ПЛАНЪТ за бебето. Че защо е било нужно всъщност 50 души да умират, само за да може господ да си поиграе с едно бебе? Ако по някакъв начин е било необходимо бебето да стане сирак, за да се оформи по някакъв начин характера му, което е само 48 души по-малко грозно и извратено, нямаше ли да е достатъчно просто родителите му да изхвърчат от някой път? Повтарям, това също е достатъчно гадно от страна на господ, а и най-великото нещо, което постига със съответното спасено бебе в очите на вярващите, е че бебето хвали името Му. Ще утрепам 50 души, ще оставя ей това бебе живо, та като порасне да ме четка. Гениално.

Вярващите не само, че желаят да пренебрегнеш исторически, физически, геологични, географски, химични, биологични, генетични, астрономични, етнографски, археологически, палеонтологически, медицински, философски, както и какви ли още не доказателства, според които това, което пише в свещените им книги не е съвсем вярно, но и ще се опитат да пренапишат историята в своя полза, а и ще желаят да се откажете от логиката и рационалното си мислене по въпросите, които будят съмнение във вас. Трябва да вярвате, блажени са вярващите и тези, които не подлагат нищо на съмнение. А една друга мъдрост е казала, че са блажени неведените. Чудно има ли някакви паралели тук.

Вярващите ще ви кажат, че всичкото зло иде от атеистите, че религията е единствено сила на доброто, че държат монопола над моралното и правилното, че имат правата за тревата, както се казваше в едно забавно пародийно видеоклипче. Искат да вярвате, че атеистични идеологии, като комунизма и нацизма са избили много повече хора от конквистадорите в новия свят, от кръстоносните походи, от инквизицията и прочее. Тези, които забравят, че чичо Хитлер е бил християнин, нека проверят в гугъл преводача що ще рече Gott mit uns, едно гербче, което е било зашивано на униформите на немските войници, също ще се сетите, че в неговата борба, той беше написал, че е твърдо убеден, че изпълнява дадена му от бога мисия да пречисти планетата от племето, което е предало сина му и го е разпънало на кръста. Припомням също и тихата уния на католическата църква с фашистите и нацистите по време на войната. Ще кажете, че папата не е бил в изгодно положение да се опълчи срещу нацистите, всъщност двама папи поред. Да, ама не можеш просто да посегнеш на папата, без сума ти хора да решат да ти ебат мамата, освен ако не си Наполеон. Да преминем на комунизма, той няма нищо общо с атеизъм, чичо Сталин се е съветвал с православната църква, а те са се молили за сполука по време на нацистски бомбардировки над Москва. Друг е въпроса всъщност, че комунизма има всички характерни белези на една религия, включително и култът към личността. Вземете за пример една Корейска Народна Демократична Република, чудно защо една държава трябва да има народна и демократична в името си, освен ако не избива комплекси. Та там покойният вече Ким Чен Ир беше бог, неговото раждане, което се е състояло под двойна кръстосана дъга е сложило край на зимата и е довело пролетта. Не само кучият му син, но и кучият му внук са богове в тая държава. Не само това, но и кучият им дядо, на първия баща, Ким Ир Сен, на книга все още управлява държавата. Той е безсмъртен, той е бог, а това е държава, управлявана от мъртвец, от мумия, като на Ленин и на Гемето, дано е почувствал бомбата, когато са взривявали мавзолея, дано му се е пръснал напоения във формалдехид задник при експлозията. Египтяните, които сас и мумифицирали царете, са вярвали, че и те са богове.

Да обобщя: Нацистите - християни, чичо Хитлер - с мисия от господа да пречисти света от това омразно чифутско племе, което е разпънало сина му на кръста (с какво право смятате, че гласа, с който ви говори на вас господ е по-достоверен от гласа, който е чувал чичо Хитлер), комунистите - тези в съветския съюз прикрито православни, като добавим и разни култове към живи вождове, мумии, скъпи вождове, жълти мумии, които все още са на власт и внучета на жълти мумии.

Сега предстои да разчастя центъра на християнството едва ли не, хванете се за нещо. Ще атакувам значението на разпятието на Христос, така че се подгответе психически.

Исус е бил отхвърлен и разпънат на кръста. Суровата действителност - разпъването на кръст е било предпочитан метод за екзекуции на древните римляни поне 2 века около предполагаемия живот на Исус. Припомням, Исус е бил пронизан от копие и е умрял от кръвозагуба още същия ден. В повечето случаи осъдените на смърт по този начин са били оставяни да се мъчат на кръста с дни преди да настъпи смъртта. Много гаден и противен начин да си отидеш. Исус бил прекарал ЦЕЛИ 3 ДНИ!!!! в ада, представете си? Ами милиардите, които сигурно също са в ада и ще бъдат там цяла вечност според вашата теология? Да припомня, че няколко хиляди от тях са срещнали неговата съдба всъщност, даже с него са били разпънати още двама. Повечето от тях са се мъчили с дни на кръста преди да умрат. Бил умрял за нашите грехове. Кой го е карал, а, да, татко му. Заради системата, която той е съчинил, според която единствения начин да ни прости за греховете, които той е измислил, е да утрепе собствения си син, който всъщност е и той самия. Тук да припомня, че разпъването на кръст е било използвано срещу бунтовници, борци за свобода от гнета на римската империя, а Исус бил умрял за греховете ни на кръста, много от тия другите, които са споделили неговата съдба, са умряли на кръста за свобода, Исус умира за нашето всеобщо робство под този небесен тиранин татко му.

Надявам се след горния абзац вече Христовите страсти да нямат никаква важност за вас, ако мислите с мозъците си, ако не, моля, дарете ги на нуждаещите се.

Вярващите ще кажат, че господ ни бил дал свободна воля и не искал да се намесва. Друг път. В библията колко примери за негова пряка намеса и за директно общуване с отделни индивиди. А и ако това е този бог, който те твърдят, че е, този, който е създал цялата вселена и е видял цялото бъдеще, от началото до края на вселената, абсолютно всяка случка, на всеки един електрон положението, посоката и скоростта едновременно във всеки един момент, то той е предвидил също и всяко действие, което ще извършим с тази свободна воля, всяко решение, което ще вземем, то кое й е свободното на тази свободна воля. Свободната воля не е съвместима с предопределено бъдеще. Аз подлагам на съмнение съществуването на свободната воля и без съществуването на бог и на предопределена вселена, но това е един друг въпрос.

Интересни истории оттатък Атлантика. Там се подвизава едно племе креативисти. Те приемат буквално всичко, което пише в библията, включително частта, според която светът е на възраст някъде между 6 и 12 хиляди годинки и господ е създал всички животинки както са сега, точно както пише в оная книжка. Припомням планината от доказателства от всяка научна дисциплина против тази идея. След като някои съдилища там все пак решиха, че не могат да преподават това като наука, ония решиха да му сменят името на интелигентен дизайн, където вместо господ в учебниците пише някакъв разум, а вместо creationists пише intelligent design proponents, обаче на едно място се е получило кръстоската cdesign proponentsists. В други случаи в съда тези животни от вида cdesign proponentsists, липсващо звено между креативисти и привърженици на интелигентния дизайн, са отказали да представят твърденията си под клетва, тоест да изръсят глупостите, които са прочели от една книжка, докато дясната им ръка е вдигната, а лявата им е положена върху същата книжка, от която си четат глупостите, под заплаха от 5 години лишаване от свобода, ако лъжат. Това не е ли интересно? Един виден представител на това племе, "д-р" Кент Ховинд (с докторат от институт по библейски науки, помещаващ се в каравана), беше осъден на 5 години за укриване на данъци. Не пишеше ли в оная същата книга, която дъвче, че освен господното господу, трябва да се дава и кесарю кесаревото?

Последната защита на християните е да кажат, че някоя черна овца от стадото, която се е издънила, не е никакъв християнин, като на пример Андерш Беринг Брайвик, милото агънце. Естествено ние няма как да ги различаваме, докато не извършат зулум, макар че вярващите твърдят, че има начин да ги различават. Има едно изказване в библията всъщност, по делата им ще ги познаете. Да, значи чакаме някой да убие 70 души и тогава можем да сме сигурни, че не е истински християнин. А пък американските християни са легендарни, способни са в събота вечер да шмъркат кокаин от циците на някоя курва, а в неделя сутрин да са бодри и свежи за църква. Още нещо, християните много обичат да се наричат овце, водени от пастир, на разумния човек би трябвало да му е неприятна идеята да бъде овца.

Нищо от нещата, които написах по-горе, не е нещо ново или неизвестно, нито съм представил нещо по някакъв нов и уникален начин, не съм написал всичко, което съм искал, някои неща са ми убягнали, но това е без особено значение. Хората, които са се сетили за тия неща и са помислили над тях отдавна са се отказали от каквито и да е богове и религии, а тези, които не щат, дори и да ги запозная с господ и той да им каже "ами, не съм създавал вселената, ей така се случи докато не гледах, не съм го пипал от тогава", пак ще вярват всяка дума в библията. И нека ако има бог, да ме порази с мълния преди да завърша това изре..........

9 коментара:

  1. Ami OK de, no zashto ne si kajes svoeto kredo, profesija, obrazovanie, filosofija? Kazhi nesto za sebe si, za tezata si, zashtoto malchugana s prashkata si e samo malchugan...djudje taka da se zaje.

    ОтговорИзтриване
  2. Защо ми е контрафилософия на вашите измислици? Имам ли контрафилософия на разните ентусиасти, които вярват в йети, саскуоч, Неси, редовни посещения на извънземни и отвличане на хора? Какво значение има моето кредо, професия, образование и философия? Виж по-новия ми пост, там пише какво завърших миналия месец, последното нещо, което съм работил също може да се намери някъде тук из архива, бях оператор на металорежещи машини с цифрово програмно управление. Когато бях "малчуган с прашка", да употребя твоето изказване, когато в прогимназията си задавах въпроси за живота, вселената и всичко наоколо, считам, че съм притежавал много по-голяма склонност към критично мислене от болшинството хора, които сега се свързват с някое от големите вероизповедания на света. Аз не съм длъжен да представя никаква друга теза освен тази, че вашата не е преодоляла необходимите критерии, за да я взимам на сериозно. Колкото до джуджето, виждаш ли в полето, където пише повече за мен, където гласи "инж. Таралежчето Соник, висок 2 метра", не съм джудже нито ръстово, нито интелектуално. Ти си този, който трябва да защитава това, в което вярва пред мен, аз просто не го вярвам, не съм длъжен да защитавам своята липса на вяра, не сте ме убедили, а това твърдение няма нужда от каквато и да е защита. То всъщност и ти не си длъжен да ме убеждаваш, ако не ти пречи това, че аз не вярвам, но във вашите книги пише разпространявайте вярата, а моето убеждение е "посочвай лъжи и заблуди"

    ОтговорИзтриване
  3. А и всъщност не казваш нищо по това, което съм казал, а търсиш място за атаки по личността ми и по това, което не съм казал

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Ще изтрия горния коментар на следното основание, което ще се прилага и занапред:

    Имейлът, който ти пиша:

    Твоят коментар:

    Искам да те попитам за e-mail или нещо такова, имам отговор, който може би ще те накара да помислиш върху едно и друго, ако не друго, но е твърде дълъг, а тук има ограничение върху броят символи и ми дава и грешка от тип "URL contains illegal characters". Ако проявяваш интерес, можеш да пишеш на цензура@българскипощи.марс, но уточни изрично темата, защото получавам там много спам.

    Коментарът ти ще бъде изтрит, понеже съдържа информация за твой контакт, нали не желаеш всички да го виждат, тъй като е втория коментар, който трия от такива съображения, ще упомена това в политиката на блога. Тук ще ти кажа и в коментарите ще напиша, можеш да напишеш коментар на 2 части примерно. Не знам обаче каква нова информация можеш да ми предадеш, библията не съм чел по-нататък от Левит, но стихове от нея няма да ме убедят в каквото и да е, освен че ги има написани, истории за лични преживявания и чудеса няма да ме убедят в нищо друго, освен във факта, че ми ги споделяш, искам механизъм, принцип, веществени доказателства, нещо, което предлага някаква повторяемост и обективно потвърждение. Очаквам все пак отговора ти.

    ОтговорИзтриване
  6. Евала за темата.
    Съгласен съм на 100%

    ОтговорИзтриване
  7. Винаги, когато се засегне темата за религия и атеизъм, особено по начина по който е направено тук, неминуемо се сещам за чайника на Ръсел:

    Чайникът на Ръсел
    Чайникът На Ръсел, понякога наричан Божественият Чайник, е идея изградена от фиософа Бертранд Ръсел (1872-1970). В статия, озаглавена "Има ли Бог" през 1952 година, Ръсел казва следното:

    "Ако предположа, че между Земята и Марс има китайски чайник, обикалящ около слънцето в елипсовидна орбита, никой няма да е способен да опровергае моето твърдение при положение, че съм уточнил, че чайникът е прекалено малък, за да бъде засечен дори от най-мощните ни телескопи. Но ако кажа, че понеже твърдението ми не може да бъде оборено, би било нетолерантно да се подлага на съмнение с право ще бъда обвинен, че говоря безсмислици. Ако, все пак, съществуването на такъв чайник беше предположено в антични книги, преподавано като свещенна истина всяка неделя и внедрявана в умовете на децата в училище, колебанието в неговото съществуване би било признак на ексцентричност, а на съмняващият се ще бъде предоставен психиатър в просветната ера или инквизитор в по ранни времена"


    В книгата си A Devil's Chaplain, Ричард Докинс развива темата за чайника допълнително:

    "Причината организираната религия да заслужава категорична неприязън е, че за разлика от вярата в Чайникът На Ръсел, религията е силна, влиятелна, освободена от данъци и систематично пробутвана на деца прекалено млади, за да се защитят. Децата не са принуждавани да прекарват годините си на развитие в наизустяване на налудничави книги за чайници. Правителствено субсидираните училища не изключват деца, чиито родители предпочитат грешната форма на чайник. Чайнико-вярващите не убиват чайнико-невярващите, чайнико-изменниците, чайнико-еретиците и чайнико-богохулниците с камъни. Майките не се отричат от синовете си, които се женят за момичета, чиито родители вярват в три чайника вместо един. Хората, които сипват първо млякото не изтезават тези, които сипват първо чая."

    Концепцията за Чайникът На Ръсел е екстраполирана в хумористична, пародираща религията форма, като Невидимият Розов Еднорог и Летящото Спагетено Чудовище.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn

    ОтговорИзтриване
  8. Ще си позволя да направя препратка към друг сайт - не знам на кого е и не ме интересува, просто и тукашния пост и тамошния ви/им намирам текстовете за наистина доби и ясни:
    http://www.sapiensbg.org/content/columns/11-za-i-protiv-religiata/18-za-religiata-oprovergaite-sushtestvuvaneto-na-bog

    Ето извадка:
    Често повдигана тема от религиозните хора, които искат да оправдаят вярата си, е опровергаването на Бог - доказателство, че Бог не съществува. Обикновено в духа на "Аз не мога да ти докажа, че Бог съществува, но ти пък не можеш да докажеш, че не съществува. ", като понякога се стига до "Заради предното твърдение, атеизмът се базира също толкова на вяра, колкото самата религия." Е, опровергаването на Бог наистина е невъзможно, но... не е и нужно.

    Тази теза, че невъзможността да се опровергае Бог по някакъв начин подкрепя съществуването му, изхожда от презумпцията, че всяко твърдение е равно по сила на всяко друго. Естествено това не е вярно. ТОВА ЧЕ ЕДНО ТВЪРДЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПРОВЕРГАНО, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ДОКАЗВА НЕГОВАТА ВЯРНОСТ ...

    ОтговорИзтриване
  9. Съвсем си прав, нулевата хипотеза е, че няма бог, аз се придържам към нея, докато не ми предложат доказателства, които да ме убедят, че има, а пък на чайника на Ръсел какви ли не вариации има вече

    ОтговорИзтриване