Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

четвъртък, 16 май 2013 г.

Същото като предишното

Честити ви избори, честит ви нов парламент, а скоро може би и правителство.

Резултатът от тези избори е много патов, тъй като ГЕРБ има 97 депутатски места, БСП 84, ДПС 36, Атака 23. Оредя броя парламентарно представени партии само до тези 4. Първо защо е много патово това положение. Общият брой депутати на БСП и ДПС е точно 120, или половината от 240. Останалата половина си я делят ГЕРБ и Атака. ГЕРБ в момента нямат достатъчно депутати, за да могат да сформират правителство, депутатите от БСП и ДПС ще гласуват против всяко правителство на ГЕРБ, след което иде ред на БСП да пробва да сформира правителство, като в зависимост от това колко депутати от кои партии решат да си довлекат гъзовете до народното събрание, за да гласуват, може и да им се получи, макар че не се знае това правителство после пък колко време ще просъществува. Забелязвате, че още не споменавам Атака. Атака не се знае какво ще правят, дали ще си дадат гъза на БСП и ДПС. Единственото, което трябва да направят те е при гласуването на правителството с мандата на БСП, е да се въздържат всичките. Така БСП и ДПС ще сформират правителство. Силно се надявам да не успеят де, Атака да не подкрепи правителството и просто в този ден в парламента да са се довлякли повече депутати от ГЕРБ и Атака, отколкото от БСП и ДПС. А спомняте ли си имаше едно време на предишните парламентарни избори от страна на социалистите следния лозунг по адрес на ГЕРБ, "Избираш Бойко, получаваш Костов"? Трябваше да се разнесе лозунга "Гласуваш за БСП, печелиш ДПС", та поне някой да се вразуми и да не си дава гласа за ДПС през БСП.

Всъщност какво изобщо се случва тука? Как така общо около 75% от гласувалите са подкрепили тези партии? Какво се случи с протестите, къде отидоха ония движения, които се родиха от тях? Кои сте вие хора, почти половината от населението, 3/4 от които сте гласували пак за същото? От първите 10 партии, ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, Кунева, РЗС, СДС, ДСБ и там подобни, никоя не трябваше изобщо да припарва до парламент. Вие пак си гласувахте за тях обаче. Въпреки ваденето на кирливи ризи и въпреки замерянето с фъшкии, въпреки компроматите и скандалите. Макар че вие видяхте ли истинска предизборна кампания? Беше много вяло, не съм видял аз поне някакъв смислен дебат, някаква истинска политическа битка, противопоставяне на идеи. Като че ли и политиците бяха на ясно, че не са интересни на никого. И ние не им обърнахме много внимание и те така успяха да влезнат вътре само четирите най-големи партии, които са си и толкова гъсти помежду си сигурно.

Аз силно се надявам да не се сформира правителство и да се проведат нови избори на есен. Аз си гласувах за Светльо и пак ще гласувам за него. Партия "Глас Народен" постигна значителен успех, като успя да вземе близо 1,3% от глазовете, с което излезе дори пред Иван Костов. Светльо ще взима партийна субсидия, а за Костов няма, ще гризат дръвцето. Яд ме е обаче, надявах се поне да прехвърли бариерата от 4 процента. Как така някакви смешници като Янев и Сидеров ще влизат в парламента, а Светльо не? Започвам кампания "Всеки, който е гласувал за Светльо, да убеди трима познати също да гласуват за него на следващите избори" При такова положение Светльо би могъл да влезе в парламента, че вече е време да отмине епохата на традиционните партии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар