Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

вторник, 19 февруари 2013 г.

А сега де, започва да става напечено

Котлоните почнаха да парят. Става прекалено горещо, май е време да се пусне климатикът. Но стига закачки с електроуреди. Тамън в последно време бях почнал да си мисля, че следва да се похвали правителството и управлението на ГЕРБ. Не са цвете за мирисане, както и всичко, пръкнало се в тази държава през последните 23 години, включвам и себе си в това число, макар да съм излезнал от производство преди началото на епохата. ГЕРБ просто нямат алтернатива, или са те, или БСП-ДПС, които ги видяхме какво могат, или Кунева, на която никакво доверие не би трябвало да се има. Сините и стотиците формации, на които се надробиха не могат колективно с гласовете си да стигнат 4 процента, пък камо ли 8% бариера за коалиции. Атака пък ме разсмиват. Имаше някога някакво НДСВ, какво се случи с тях, някой помни ли? Нови партии, много ми се иска Глас Народен на Светльо Витков да спечели с конституционно мнозинство изборите и дори трябва да хвана да се опитам да стана партиен член може би като се запролети. Но надали. ГЕРБ монополизираха политиката в страната.

До скоро поддържаха добър баланс, обаче откакто се наакаха с референдума, а и сега тези изцепки, вече им се наклониха везните в негативната посока. Народът насочи гнева си към тяхното управление заради случващото се със сметките за тока, а и за парно на места. Жандармерията е заплашена от прегазване, като едно време покрай събитията в Катуница.

Нито ГЕРБ, нито Бойко е виновен за положението със сметките. Тяхна е обаче отговорността, като правителство и като управляваща партия, когато някой монополист реши да безчинства, да се намесят и да му резнат малко претенцийките, когато вземат да стават много оборотни. Реакцията им е неадекватна и ще си платят за това, когато народът реши или да ги изрита с шутове сега насилствено, или през лятото, когато нещата са поутихнали, но настават избори. Онзи, който в условия на демокрация подценява факта, че властта произтича от народа, рискува да сподели съдбата на Луи XVI. А аз имам да бера срам, все още не съм се озовал на площада, ще гледам да коригирам тази грешка.

Наистина маневрите на ГЕРБ в последно време са ми странни. Защо Дянков и защо сега? Какво общо има той с нещо и защо неговата оставка. Това има дори и по-малко смисъл от назначението на акад. Стефан Воденичаров за министър на образованието, популистски ход, твърде е късно да направи каквото и да е и да промени каквото и да е, отново закъснялата реакция на ГЕРБ. Имаме истински учен, академик и изобретател на ръководен пост в затънал, забравен и изостанал ресор и се надяваме, че ще се получи нещо, и то в последните 6 месеца от мандата? Гениално, нали?

Реакцията на разните други политически сили, опитващи се да яхнат вълната на народното недоволство, което както казах вече в една коментарна рубрика, няма да се овенчае с големи успехи, поради приликите между седлото на народното недоволство  електрическия стол, а тук наистина темата е шокираща, макар надали със 180 волта напрежение може да се опече Серго Станишев примерно. Пък ако имаше някаква власт в тази държава, трябваше да накарат електроразпределителните дружества да инвалидират и да изчислят наново всички сметки за ток за месец декември и после да бъдат внимателни какво начисляват за януари. Не ни е писано да го видим обаче. Относно реакциите на разните политически формации, Атака каквито са хайдути и бунтовници са готови вече да нарамят пушките, дясното пространство го няма никакво, така че Атака и десните не ги коментираме. Интересни са ми изказванията на БСП, които предлагат национализация на електроразпределителните дружества, както и така между другото премахване на плоския данък. Припомням плоския данък те го въведоха. А пък за каква национализация говорят те, когато с пълна сила си извършваха приватизация по време на управлението, пък за сумата далавери и заменки да не говорим, къде се обаждат сега. Меглена Кунева също да си трае, какво е правила в БНП Париба, на която се дължат големи суми покрай АЕЦ Белене, пък подтикваше към бойкот на референдума. Налапала се е, не й трябва да се строи централа.

Четох някъде, че ЕРП-тата прибирали едва 9% от сметката за ток. Пак им е много. Казвал съм, че от производството на една стока или услуга до крайния й потребител трябва да има колкото се може по-малко междинни звена. Всяко едно междинно звено, което не е необходимо за създаването на стоката или достигането й до крайния потребител е просто паразит, който излишно завишава цената към крайния потребител (каза човекът, работещ в търговска фирма). Пък за зелената енергия, която наду сметките какво ще кажете? Аз съм казвал, че ми е излишно да плащам някой да ми доставя по мрежата безплатна широкодостъпна природна енергия, искам духалките и фотоволтаиците на моя покрив и аз да отдавам на мрежата, а не някой пак монополист да ми продава въздуха и слънцето на небесни цени.

За финал се връщам обратно на ГЕРБ. От отдавна се движа напред-назад между "защо гласувах за тях" и "а за кой друг да бях гласувал". Нека да припомня, алтернатива винаги има, алтернативата е просто да не им участваме в изборите, а когато избирателната активност на следващите избори е по-малка от тази на референдума, аз ще им бойкотирам резултата, точно така, както те бойкотираха резултата от референдума. Или пък можете да гласувате за Светльо. Президент не се получи, но може пък премиер да излезе

Няма коментари:

Публикуване на коментар