Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

сряда, 25 януари 2012 г.

А къде е гледал дядо господ?

Наскоро лъснаха досиета и се оказа, че половината от висшия църковен състав е с досие. Имало е една поговорка, вързан поп - спокойно село. Защо ние не сме направили като в цивилизованите държави и веднага след падането на тоя режим не сме отворили всичките досиета, да се знае кой какво е вършил, за чии интереси го е вършил, вършил ли е нещо друго освен да доносничи като клюкарката в първи клас или детската градина "ама моля госпожо, той знаете ли какво направи". Явно е обаче, че играта на натопи другарче не е забравена. То не е и натопи, ами баш прееби другарче. Интересно ми е къде е гледал дядо господ и какво е правил, когато неговите уж преки подчинени са доносничили против ближния си. Като в песента на ъпсурт: "кради, кради пари, не му мисли, дедо господ се е обърнал настрани".
Интересното е, че всъщност победителите от тая игра на прееби другарче продължават да управляват държавата и да са шефове на големи фирми. Нашата Държавна сигурност е имала над 300 хиляди сътрудници.
Попитали във връзка с този скандал Кофе Бабоне защо в неговата родина Замунда не се случват такива скандали. Той е отговорил: "При нас жреците много внимават, щото казана е много близо". А аз питам какво правим тук? Във фиктивната Замунда хвърлят в казана, трябва да се поучим от тях, тук виновниците се каят само, но това е една характерна черта на християнството, на господа е по-угодно не да се молиш за велосипед, ами да откраднеш един и да се молиш за прошка после. А представете си, сред агентите в расо има и такива, които са сътрудничили на ЧУЖДИ РАЗУЗНАВАНИЯ!!!!!! Знаете ли какво правят в цивилизования свят? Вземете за пример маяка на съвременната западна цивилизация, САЩ. Те какво правят, набеждават произволен човек по света за терорист, изпращат си разузнаването да го прибере, държат го за неопределено време без повдигнати обвинения, без насрочено дело, без съд и присъда в затворнически лагери и подлагат на изтезания, а държавата, от гоято решат да си го задигнат, тъй като им лиже задниците не може да направи нищо, защото езикът й е залепен за задник, дори и съответния човек да не е престъпник в държавата, от която го задигат. Могат да ви отвлекат от където и да е ако настъпите интересите на големите корпорации, които им финансират правителство след правителство. Та стига с лиричното отклонение, заловен шпионин чак до Втората световна война е можел да разчита, че ще попадне на бесилото. Това е риск на професията, за собствената си държава герой, но ако те залови врага, смърт, не попадаш под категория военнопленник. Просто такива са били правилата на играта. Какво прави сега нашата държава със свещениците, които са сътрудничили на чужди разузнавания, след като са разкрити. Нищо, нашата държава не наказва. Дори и днес по цивилизования свят заловените шпиони изчезват безследно и съдбата им не се научава. Нека нашата църква, която би трябвало отдавна да е изгубила каквато и да е тежест, да си помисли и просто да се саморазпусне.

Докато съм още на темата за шпиони, родното кино скърби за загубата на Коста Цонев, влязъл в ролята на родния шпионин номер едно, Емил Боев.

Сега едно малко лирично отклонение, веднага след като се смени президентът, vesti.bg публикуват голямо заглавие за безразборните амнистии на Ангел Марин, за които се знаеше от известно време, но медиите веднага след като си тръгне една власт почват да я оплюват, нормално.

Във връзка със скандалите с нашата църква и изобщо с религията, имам един съвет, хора, изберете атеизма. Атеизмът е най-удачния избор, атеизмът не претендира да има универсалния отговор на всичко, не ви обвинява в грях, който извършвате със самото си съществуване, не ви предлага вечен живот на спокойно място, не ви обещава, че враговете ви, ахъм, грешниците, ще се пържат во веки в адски огньове, понеже така им се пада, понеже са ви били неприятни, ахъм, понеже са били зли в очите на бога. Атеизмът сам по себе си не ви налага ограничения, не ви казва кое е правилно и кое не е, не ви казва какви са пределите на собствените ви възможности и че ако опитате да направите нещо повече, лично господ ще бутне с пръстче в обратната посока. Аз самият съм атеист откакто започнах да гледам сериозно на религиите, а това е било в прогимназията, а преди това просто не съм им обръщал голямо внимание. Атеизмът също не поставя бариери между хората, не ви казва как да се държите, кого да обичате, какво да ядете. Атеизмът отхвърля схващането, примерно на християните, че човек е овца и има нужда ад бъде воден от пастир, а като цяло на религиите, отхвърля схващането, че човек е персонаж, подобен на образите в Sims. Всички, които някога сте виждали играта Sims, наистина ли бихте искали да вярвате, че живеете в нещо такова и че всичко около вас, а и собствените ви решения, са под влиянието на пръстите на този, който играе на игричката? Отхвърлете това, бъдете критични към твърденията на религиозни водачи, накарайте ги да подплатят твърденията си. Естествено това няма да стане, надеждата ми е същата, която диктува подходът ми с циганки врачки. Набивай им в главата достатъчно, че са боклук, може би ще се депресират достатъчно, че да се гътнат. Това е от мен, нека бог не бъде с вас, а и ако забележите, всъщност в църквата сигурно шпионажът е нещо естествено, след като вярващите си представят света като Big Brother, или направо като неговото вдъхновение, оруеловата "1984"

2 коментара:

  1. Мазен рязан турчин, развий рак!

    ОтговорИзтриване
  2. Питай майка ти да ти каже, че не съм обрязан, малко мазен може и да съм, това го приемам, считам, че произходът ми е български, макар че си знам родословието само до 3 или 4 поколения преди мен, а по тия географски ширини в нищо не можеш да си сигурен, моментът, в който аз ще развия рак лежи в безкрайността, някъде там, където се пресичат успоредните прави, а аргументи не си изказал, които да оборвам, само обиди, ми, все така

    ОтговорИзтриване