Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

вторник, 9 септември 2014 г.

The collapse of western civilization

It's the edge of the world and all the western civilization

Уви, дошло е време да се правя на пророк на страшния съд. Настъпват много тъмни и много мрачни времена. Следя от известно време едни глобални тенденции и силно се безпокоя за това на къде са тръгнали нещата, едни хора едно време ми бяха казвали, че някои от тия неща ще се случат, аз тогава не слушах и не вярвах. Говоря уви за края на западното общество.

It's the end of the world as we know it

Нека разделим света на няколко парчета. Съвременния западен свят, сиреч САЩ, Канада, Европа, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Южна Корея, кажи-речи Русия, ще, не ще, попада в категорията западен свят, някои биха поспорили с мен. Това е развития свят. Останалото е Латинска Америка, Африка, Арабския свят, Индия, Китай, Югоизточна Азия. Пропускаме факта, че Китай и Индия дръпват сериозно, загрижил съм се за съдбата на така наречения западен свят. Предстои да го постигне съдбата, която постига всички други империи, които станат прекалено големи, мудни и тромави за свое добро, подобно на Рим. Западното общество е един огромен, задъхващ се мастодонт, на път да загине. Причините за това са комплексни, сигурно са стотици. Някои от най-страшните заплахи естествено са вътрешни. Западът се самоизяжда и ще имплодира.

Имаше една интересна случка наскоро, изолирано племе в Амазонка е пребило група бракониери, занимаващи се с незаконна сеч. Браво на тях, нормално е ако някой иска да ти разрушава дома около теб да искаш да го поступаш. Обаче какво ще се случи по-нататък? Ще дойдат нови бандити, по-безскрупулни, по-тежко въоръжени с автоматично оръжие и това амазонско племе ще претърпи геноцид. Убеден съм, че цял свят ще скърби за тях. Да ви обърна обаче мисълта наопаки. Ако оцелеят достатъчно представители на това племе, след 100 години, каквито са най-страшните прогнози, които правя, може да бъдат напълно спокойни, защото може да няма кой да идва да им сече гората. Те ще скърбят ли за нас? Съмнявам се. Ще правя често паралели между западната цивилизация в сравнение с човешкия свят и човешкия вид в сравнение с живата и неживата природа. Каквото важи за човека в дивата природа, същото важи и за западната цивилизация. Човечеството, както и конкретно западната цивилизация, са на върха на пирамидата. На върха е опасно, колкото по-висок е върха, толкова по-близо е ръба, а от такава височина няма безопасно слизане. Единственото слизане е с падане, а колкото по-нависоко си, толкова повече като паднеш ще си счупиш врата и черепа. А се клатим. Западната цивилизация се явява върха на пирамидата на човечеството, а пък то е за момента на върха на пирамидата в живия свят. Като се разпадне метафоричното око на върха на пирамидата, най-високото й ниво няма още дълго да остане на върха. В историята си сме преминали през ред точки в развитието, от които няма връщане назад. Такива са електричеството, индустриалната революция, двигателите с вътрешно горене, разбиването на атома и още ред постижения на човечеството. Останем ли без което и да е от тези сега, ако не сме му намерили читава алтернатива, край с цивилизацията ни, падаме обратно в тъмните векове.

Искаше ми се да опиша една хипотетична ситуация, не знам вече колко е от значение и свързана с поста, но все пак ще го вмъкна. Представете си един типичен тийнейджър от западна страна, да бъде направо САЩ, нека го наречем Ейдриън, и един типичен тийнейджър от Ирак, да го наречем Ахмед. В момента и двамата са на 14 години. Как протича животът им:

На 15 години Ейдриън преживява първата голяма травма в живота си, когато родителите му за рождения ден му купуват айфон 5s вместо най-новия айфон 6. На 15 години Ахмед претърпява поредната си по-сериозна травма, когато е единствения оцелял от кръвопролитие, което избива семейството му. Дали ще е атака на американски безпилотен самолет, пуснал заблудена бомба, дали ще е джихадистка групировка, която избива всички, които не й се подчиняват, не е от чак толкова голямо значение.
На 16 години Ейдриън открива, че вече не е той, ями се идентифицира като тя, защото се чувства като жена в мъжко тяло. На 16 години Ахмед чрез познанството си с радикален имам е привлечен във фундаментална групировка, може дори да е същата, която е избила семейството му, кой знае, на кого ли му пука.
На 17 години Ейдриън вече е ветеран в борбата с подтисничество на малцинствените групи с различна сексуална ориентация в интернет. На 17 години Ахмед е преминал подготовка в някой лагер за обучение на някоя радикална групировка и има под пояса си няколко въоръжени схватки по улиците на градове в близкия изток, било то между враждуващи групировки или срещу международни мироопазващи сили, не е от особено голямо значение.
Когато и двамата са на 18 години САЩ решават да се забъркат в поредния конфликт в региона, този път по-тежък, по-опасен, по-кървав, с по-малко международна подкрепа. Налага се да въведат наборна военна служба. Като един истински борец за равноправие, Ейдриън се оказва в униформа и с карабина в ръце по улиците на някой близкоизточен град, където съдбата решава да го изправи срещу Ахмед. И двамата са въоръжени с горе-долу еднакво опасно оръжие, способно да придава на късове олово достатъчно голямо ускорение, че да достигат до целта си със скорост, позволяваща им да пронижат плътта, да разкъсат тъкани и органи със смъртоносен ефект. От хипотетичната среща единствено Ейдриън ще си тръгне жив, тъй като все пак оръжието, което е поставено в неговите ръце е последен писък на техниката, носи по-добра екипировка, за неговата безопасност се грижат поне три сателита, а важните решения вече са взети от някой над него с богат опит в подобни конфликтни зони. През следващите 20 до 50 години поне Ейдриън ще си тръгва жив от този сблъсък, а Ахмед ще остава да лежи в пясъка. По-нататък обаче картинката вече става неясна. Когато Ейдриъновците са командирите, които взимат решенията на бойното поле, тактиците, стратезите, учените и инженерите, които създават техническото превъзходство на другите Ейдриъновци на бойното поле.

Живеем един защитен живот, поне за сега. Откъснали сме се от естествения подбор, нямаме естествени хищници, природните бедствия трудно биха могли да ни затрият без да повлекат и голяма част от живата природа с нас, с разни вируси и патогени се справяме относително бързо, поне за сега. На практика и сексуален подбор няма при нас, болшинството от хората ще успеят да се размножат. В биологията какво е важно, индивидът трябва да оцелее достатъчно дълго, за да предаде гените си, ако и следващият също успее, значи чудесно. Видовете, чието потомство има по-малки шансове да оцелее, имат по-голямо потомство, като целта е все нещо да оцелее и да предаде гените си. Съвременният човек, роден някъде в западния свят има добър шанс да живее поне 70 години и да се размножи. И явно като пряко следствие от това населението в същия тоя западен свят застарява, а раждаемостта намалява. Плодят се най-интензивно бедните, гладните, болните, необразованите, неуките, безпросветните, неграмотните. Станали сме толкова презадоволени,  толкова мудни, толкова сме защитени, като питон, който току що е погълнал цяла крава, който се излежава спокойно на някоя поляна и храносмила, но към него се задава булдозер. Той е в такова блаженство, че няма шанс да се усети навреме за наближаването на опасността. Какво е казал чичо Дарвин, казал е, че оцеляват най-приспособимите, всъщност малко се получава тавтология, за което не е виновен чичо Дарвин, той просто е описал това, което е наблюдавал. Човекът е доминантен вид. Изгуби ли доминиращото си положение обаче, край и със съществуването му, заради защитения начин на живот, който са ни осигурили мозъците ни. Не трябва да си отиваме, защото ако си отидем за нас кой ще скърби, както скърбим ние за всички изчезващи видове? За нас никой няма да орони сълза, а за видовете, които ще продължат да изчезват и в наше отсъствие никой няма да скърби. Никой от извън западния свят няма да скърби за изчезването на западния свят. Поне в първите 100 години. Западния свят си позволява да скърби за разни невзрачни етноси, народи, езици и култури, които дори не са чували за него. Ами ако не бяхме чули за онова племе в Амазонка, ако бракониерите го бяха избили, за да си секат на спокойствие? Наблюденията на Дарвин са валидни и в човешкия свят. Едни цивилизации и култури надделяват над други, но когато не могат да се адаптират към един менящ се свят и най-подулите се от величие култури падат немощно от тоя главозамайващ връх, от който им е гарантирано чупенето на врата и черепа. Каквото и да е модерно да се приказва в съвременното мултикултурно общество, някои култури и цивилизации просто превъзхождат други. Считам, че тая култура, която не реже ръцете на тия, които не се кланят на една кула 5 пъти в деня, или тази, която не реже части от половите органи на момчета и момичета, превъзхожда тези култури, които го правят. Считам, че културата, която вярва в свободен пазар на хора, стоки, услуги и идеи, превъзхожда авторитарни режими с архаични схващания. Ще защитавам срамната позиция в нашето политкоректно общество, че цивилизацията по западен модел превъзхожда много от откровено дивите култури по света. Дори в най-страшния расистки апартейд всички негри от околностите са се опитвали да емигрират в ЮАР. Колкото и ксенофобска да твърдят разните политкоректни люде, че е Европа, кажете ми, тази нощ потънала ли е в средиземноморието някоя лодка, препълнена с африкански бежанци, стремящи се към бреговете на расистка и ксенофобска Европа? Ами притока на латиноамерикански имигранти към САЩ как ще коментирате? Има цели режими в Латинска Америка, на които изпращаните на семействата пари от черноработници в САЩ са сериозно перо в БВП. Защото е възможно един емигрант да бъхта в САЩ като роб и да изпраща у дома достатъчно пари, за да издържа семейство. Ако секнат тези пари много латиноамерикански режими биха се видяли в чудо и биха се удавили в размирици и граждански войни и друг вид кръвопролития. Чакам да бъда наречен расист, ксенофоб, западноцентрист, привилегирован тип и още каквото искате там. Интересно е как в Европа се тълпят разни бежанци с мюсюлманско вероизповедание, изолират се в малки диаспорички, реват колко са подтиснати, считат, че държавата, в която са попаднали, трябва да се настрои спрямо тях, вместо обратното, до такава степен, че си позволяват в Германия да организират шериатска полиция, докато Европа ги толерира и обгрижва, а после потомството им отива да се бие в разни горещи точки и да обезглавява западни журналисти. Това ми се вижда недопустимо, подобно поведение ми се струва като нарушение на споразумението между търсещ и предоставящ убежище. Обаче са решили разни да ги защитават. Имаме си ред закрилници на политкорекстността в западното общество, като феминистки и разните други воини за социална справедливост, които се борят за правата на "подтиснатите малцинства". Примерно в САЩ по един или друг критерий 70% от населението можело да попадне в категория репресиран. Естествено 50% са жените, защото патриархатът толкова ги подтиска, до 70% сигурно останалото са хомосексуални и чернокожи мъже, други етноси, раси, религии, атеистите, аз като атеист примерно не смея да твърдя, че се чувствам подтиснат от когото и да е, защото никой не смее. И се оказва, че 70% от населението на една държава е по един или друг начин репресирано от другите 30, като тия другите 30 са бели хетеросексуални мъже, сиреч самия дявол. Преди 4 години в един разговор със събеседника бяхме стигнали до извода, че ще дойде време, когато в западна държава да си бял, мъж, хетеросексуален, трудоспособен и още какво ли не, което воините за социална справедливост биха нарекли привилегия, ще бъде все едно да си дявола, тежко ти и горко. Стигна се до там. През 2011 година мисля гледах филма Cyberbully, изключително тъп филм, обаче пророчески, не вярвах, или по-скоро се надявах, че пророчествата в тоя филм няма да се сбъднат, но за много очевидни неща бях сляп, не ги видях навреме, а можех да ги предвидя, събудете се, в този филм живеем. Следва да се сбъдне и Idiocracy, и това е силно пророчески филм.

Тия движенийца за "социална справедливост" нямат за цел постигане на равноправие, имат за цел повдигане на собственото си самочувствие, да се чувстват по-значими, въпреки че са безполезни, контрапродуктивни на каузите, за които уж се борят, а и вредни като цяло, защото създават предпоставки за недоверие и раздалечаване между хората. Робството в САЩ ще бъде оправдание всички бели хора да бъдат наричани расисти и подтисници още поне 500 години. Атеист съм, обаче пак ще цитирам онази книга, която уж много хора са чели, признавам, и аз до никъде не съм я прочел: "И прости нам греховете ни, както и ние прощаваме на длъжниците си". Не, те искат во веки да ни вменяват вина за нещо, иначе няма смисъл от тях. И искат и цензура да ми налагат, понеже са непораснали деца, крехки, нежни душици, специални снежинки, пеперудени деца, не бива техните уши да чуват лоши думички. Кур, путка, цици, гъз, негър, педал, чифут, курва, така нататъка, всичко това крайно ще ги нарани. Мисля, че расизмът ще бъде победен тогава, когато негър ще може най-небрежно да се посмее на расистки виц.

Освен че населението в западния свят застарява, освен че раждаемостта намалява, че прирастът на населението е отрицателен, че нараства броя хора, които имат нужда от някакъв вид подпомагане, че намалява броя производители на обществени блага за сметка на увеличение на потребителите на обществени блага (разбирайте данъци, системите за социално подпомагане не могат да работят, ако болшинството от народа има нужда от тях), че в западните общества се увеличава броя на имигрантите, които отказват да се интегрират, твърдейки, че техните откровено архаични култури са също толкова добри, или по-добри от западната (подкрепяни в твърденията си с две ръце от разни неправителствени организации), настоявайки западната култура да ги глези, освен че в Япония, един от двигателите на научнотехническия прогрес в глобален мащаб, където са най-сериозни проблемите със застаряването и свитата раждаемост, има едни 3% мъже, които ас се обявили за тревопасни мъже, отказали се от идеята за размножаване, освен всичките тези заплахи, които могат да накарат западната цивилизация да имплодира, имаме си и откровени подривни агенти, каквито са феминистките и борците за социална справедливост, демонизиращи този, който е имал нещастието да се роди бял хетеросексуален мъж, и като цяло да създават недоверие и дистанция между всички представители на обществото.

Един от големите ми проблеми с тях е, че искат да ми налагат мисленето си и да ме цензурират когато не съм съгласен. Аргументи нямат, вместо аргументи използват лепене на етикети сексист, расист, хомофоб, ксенофоб, антисемит, и още какво ли не, за да заглушават опозицията. Аз на цензурата отдавна съм обявил тотална война против цензурата. Никакво отстъпление, люта, горчива и безмилостна война, някой ще го каже, с мръсни думи даже. Цензурата е противна на една от основните идеи на западната цивилизация. Това е свободният обмен на информация и идеи. Свободният пазар на идеи е всъщност това, което крепи запада. Свободата на мисълта, на изразяването, на идеите, е основата на научния процес. На вас ви хрумва някаква идея, вие я представяте на пазара. Пазара решава как ще се приеме тази идея, тоест как ще се потребява, а не никой цензор, който е решил, че вие няма да се изказвате, или няма да казвате определени неща по определен начин. В научния процес вие раждате хипотеза, представяте я на пазара на хипотези, наричан peer review process, или процесът, при който други специалисти в сферата, в която сте предложили хипотезата си, правят всичко възможно, за да я отхвърлят, на база на това, което знаят за момента, и ако не успеят, имате право да публикувате хипотезата в научен журнал, ако не успеете, не унивайте, повече късмет следващия път. Свободата да комуникирате идеи е определяща. Тя ни е дала ядрената енергия, електричеството, пастата за зъби, ваксините, още всъщност почти всичко, което потребявате в наши дни, всичко, което създава комфорт в живота ви, е възможен благодарение на свободата да се комуникират идеи. Най-малкото отстъпление пред цензурата ще убие това.

Само за 5000 години без да претърпи особени физически изменения, вашият мозък се е превърнал от това


В ето това:Много от вас обаче не го използват. Познайте кое от двете е вашия мозък на цензура?

На цензурата трябва да се даде силен отпор. Алтернативата е връщане към каменните сечива и изобщо не преувеличавам. Отблъсквайте всяка ръка, която се опитва да ви се постави върху устата.

Освен че използват цензурата като оръжие, разните уж "воини за социална справедливост" не разполагат и с чувство за хумор. Стигна се до там, че не можеш да разкажеш виц, без някой да се обиди. Изгубихме в последно време твърде много смешници и шегаджии, които не се възстановяват с необходимата скорост, а съм казвал, че уви, колкото и трагично да е за нашето общество, най-мъдрите му философи са смешниците. Говорих за нуждата от обществени хакери. Обществените хакери в компютърната епоха кои други ще са, освен баш компютърните хакери, но и интернет троловете, шегаджиите, смешниците. Имаме нужда от тях. Не на всеки се отдава писането на код, но всеки с мозък, приличащ на картинката, която качих малко по-горе, трябва да може да бъде трол, шегаджия и смешник. Отвръщайте, отговаряйте на огъня. Млъкнем ли, ще умрем. Когато ви кажат да замълчите, защото сте еди-какъв-си, кажете "не, аз няма!". Няма да си отидем в небитието, няма да млъкнем, няма да умрем, няма да жертваме свободата на словото на олтара на непорасналите пеперудени дечица, чувстващи се подтиснати и нуждаещи се от закрила.

Вярно е, западното общество има много трески за дялане. Вярно е, цивилизацията по западен модел може да бъде по-свободна, по-отворена, по-равноправна, по-приемаща различните. Има много още какво да се желае от нея. Но правилният път не е да се отричат някои от върховите й постижения, които й дават възможността да закриля всички нас, включително и най-големите ревльовци против нея, от външните заплахи.

Казвал съм го и преди, живеем на опасен свят, в още по-негостоприемна, опасна, непонятна, неизвестна и тъмна вселена. Много обичам разните екомани когато се заблуждават, че природата съществува в едно спокойствие и блаженство. Един от уроците от чичо Дарвин е, че природата постоянно се опитва да убие всичко живо, точно за да го постави на изпитание и да види дали ще се адаптира, дали ще устои, или ще остане забравено. За нас важи същото, от първия ни едноклетъчен праотец до сега, всичко около нас се е опитвало да ни затрие, стигнали сме до тук. Точно тук ще вмъкна, че ми се искаше в опитите да се срине западната цивилизация да посоча с пръст към някаква зла конспирация, но нямам както феминистките патриархата, или както другите конспиративни теоретици билдербергерите, масоните, илюминатите, новия световен ред, или друга конспирация, която да посоча с пръст. Или поне не човешка такава, ами една съвсем естествена, всичко е в реда на нещата, природата е изчерпала начините си да ни затрие, последното й оръжие срещу нас ще сме самите ние, ние ще сме подривните агенти, саботьорите, камикадзетата, които ще взривим стълбовете, на които се крепи крехкото общество, което сме изградили. Ще ни срине отвътре и ще ни го върне за това, че сме устояли до този момент. На повратен момент сме, трябва да се адаптираме към случващите се промени, трябва да устоим, трябва да оцелеем, за да продължим нататък. Оцелее ли човечеството, и по-конкретно западния свят, пред заплахата от това да се срине под собствената си надута тежест, ще можем да прескочим на следващия етап, следващите заплахи ще са чак някъде в междузвездното пространство, но ще имаме достатъчно време да си отдъхнем докато ги срещнем.

2 коментара:

  1. :) Това го знам,искам да разбера, как можем, да се преборим със тази силно развита машина:)

    ОтговорИзтриване
  2. Не разбрах, кое знаеш, и коя силно развита машина?

    ОтговорИзтриване