Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

вторник, 18 ноември 2014 г.

Какво бихме могли да постигнем

Миналата седмица се случи нещо велико, което не се е случвало до сега. Сондата Розета достигна до комета и спусна на нейната повърхност спускаемия апарат Филе. За пръв път направен от човека апарат каца на комета. Мисията е проведена от Европейската космическа агенция и е струвала шашкащите 1,5 милиарда евро за период от повече от десетилетие. Всички разходи по мисията са излезли на европейския данъкоплатец по 35 евроцента годишно. Аз с най-голямо удоволствие бих им давал и по 10 евро годишно. Оказва се, че космическите изследвания са изключително евтини. Стойността на мисията Розета може да се сравни с цената на четири пътнически самолета. Целият бюджет на Европейската космическа агенция за 2013 година е бил 4,28 милиарда евро, или приблизително колкото две дупки в КТБ. На фона на това бюджетът на ЕС за периода 2007 - 2013 е 864 милиарда евро. Всъщност на цената дупката в КТБ бихме могли и ние да си имаме космическа програма и да изпратим сонда на комета, имайки в предвид, че Индия тази година изпрати успешно първата си сонда до Марс, и това е първият им опит. Иска ми се да мога да се нарека гражданин на цивилизована държава, допринасяща за научнотехническия прогрес и поддържаща космическа програма. Аз всъщност отказвам да плащам данъци за каквото и да е, освен за космически изследвания. Исторически е неизбежно, дори е необходимо в близките 2-3 века човечеството да скъса пъпната връв, свързваща го с тази планета. Всякакви други разходи, за които едно правителство би могло да харчи пари от данъци, с които да не изпраща сонди до далечни астрономически тела, са пилеене на пари. Я да видим какви други неща струват милиард и половина евро, или 3 милиарда лева. КТБ вече споменах, ето и следния пример:

Това надали ще изпрати сонда на комета

Вече ще оценявам всеки един правителствен разход в сравнение с изпращането на сонда на комета и ще обявявам всяка дейност, която за близка до тази цена не изпраща космически кораби до далечни астрономически тела, за прахосничество.

Докато научната общественост добавя още едно нещо към списъка от неща, които до вчера не можехме да кажем, че сме правили, а днес можем, феминистките се нахвърлиха върху един от членовете на екипа, изпратил сондата Розета до кометата, за това, че носел риза с нарисувани полуголи мацки. За щастие феминизмът чрез подобни дейности феминизмът убива сам себе си, дори не е необходимо да обяснявам на нормални трезвомислещи хора колко е глупаво това. Надявам се когато човечеството най-сетне напусне тази планета да търси съдбата си и полагащото му се място сред звездите, всичката феминистична сган да бъде изоставена тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар