Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

сряда, 13 август 2014 г.

Спорене с феминисти

Пропадах някъде,
а всичко беше истинско,
страха от удара,
очакването сблъсъка

А Дон Кихот прегърнал здраво чашата,
във кръчмата спореше със неверници

И аз така, пак споря, пак се вра между шамарите, пак си вра носа където не му е работа. Понеже пенетрирам фейсбук, бях насочен към една феминистична страничка там. Започнах да гледам какво се качва там и бях trigger-нат (питайте чичо ви гугъл какво е triggering и trigger warnings и се хванете за нещо да не паднете, аз като разбрах и щях да се прекръстя, стигне ли се до там атеист да се кръсти, значи е станало страшно) от глупостите, които видях там. Поразходих се малко из страничката, влизайки в ролята на гаден спамер и трол, след време ми омръзна и си тръгнах.

На мястото на администраторите на страницата аз бих изтрил коментарите и бил блокирал досадника (имам в предвид ако бях администратор на феминистична страница, аз не вярвам в цензурата, вярвам в диалога, феминистите обаче й се кланят). Една администраторка на страницата обаче постъпи по начин, по който аз не бих постъпил. Реши да ми пише, от което последва една дискусия, обърнала се на относително добра флейм война, в която аргументи нямаше, от нито една страна, като крайния резултат беше, че тя ме блокира, приписвайки си последни думи. Аз пък като гаден трол си приписвам победата тук, защото съм й изхабил повече време и нерви, отколкото тя на мен.

ЗАБЕЛЕЖКА: Тук не назовавам никого поименно, не издавам имена и лични данни, никого не идентифицирам. Ако случайно разпознаете себе си или мен, моля да благоволите да бъдете така добри и да постъпвате по същия начин.

Разхождат се разни хора със следното мислене: Нямаш право да се изказваш и да имаш мнение по тая тема, щото не си прочел a, b, c, не си изпитал на гърба си l, m, n, не си видял x, y, z, тоест нищо не разбираш, невежа си, бос си по темата и нямаш право да се изказваш, освен ако това, което казваш не съвпада 1:1 с това, което казвам аз, тогава можеш да говориш колкото си искаш. Феминистките са такива. Креативистите са същите, "не си дипломиран теолог, за това не можеш да спориш с мен за християнство". Е много ги обичам такива. Понеже не крия, че съм инженер, даже твърде много се хваля, тя ми дава пример как щяло да изглежда, ако тръгнела да ми разправя, че втория закон на термодинамиката никак не бил така, видите ли. Момиче, защо се подценяваш по тоя начин? За втория закон на термодинамиката точно съм чувал разни доста интересни разсъждения от човек, който не е нито инженер, нито физик, нито знам изобщо какво висше образование има, просто е гений. Има маса хора, които нямат формално образование в сферата на техническите науки, които в следствие на любителско занимаване в продължение на години са станали много по-вещи от мен, пресен, топъл, пари още, инженер. Мен че ме подценяваш и предполагаш, че не мога да имам мнение по въпроса, защото не съм запознат колкото теб, все тая, на мен майната ми, кучета ме яли, през дълбокомера ми е, не ме омаловажаваш. Обаче себе си защо подценяваш, после защо имало толкова малко жени в STEM секторите? После патриархатът ви подтискал, сами се подтискате. Макар че имаш и някакво право, тръгнали са хора, които нищо не разбират от ядрена енергетика да спорят колко са опасни ядрените реактори, тръгнали хора, които нямат понятие от генно инженерство да спорят колко са опасни генно модифицираните организми, тръгнали хората, които нищо не разбират от медицина да спорят колко са опасни ваксините. А ти да решиш да ме наречеш точно антиваксър, а аз тях ги обичам колкото вас, пък те сравнявам с религиозни фундаменталисти. Защо имаме такова голямо сходство на враговете?

Аз не съм елитист обаче, за това нямам нищо против да говоря на инженерни и научни теми с лаици. Ти първо започна с това колко години си изучавала какво ли не, а нищо не сподели от това, прилича на елитизъм. Липсва ми твоето самочувствие за толкова вещ в моята сфера, познавам хора, дори на моите години, които са много по-вещи. Нищо не сподели, докато аз пък много обичам да разказвам, особено на хора, които се интересуват и има потенциал да разберат, особено пък на момичета/жени. Също съм казвал многократно, че няма смисъл от някакво познание, ако си го отнеса в гроба. Има известна разлика между природните, точни и технически науки и хуманитарните науки. В точните науки спорове се решават по следния начин: единия рисува, чертае и изписва как вижда нещата, другия също, разменят, а разговорите протичат по следния начин:
-Така мисля
-А защо така, а не иначе
-А защо иначе?
-Защото.....
-Аха, да, съгласих се/ Не, защото...
-Аха, да, съгласих се.
В общи линии. А и явно си мислиш, че инженерното образование е трупане на фактология. Всъщност грешка. Приказката е, че най-важното нещо, което трябва да знае инженера е, че всичко го пише в справочниците. Фактологията я пише в дебелите книги, справочниците, а вече всичко е и в интернет. Днес ми се случи тоя рядък феномен, на практика да приложа нещо учено в университета, койтот олкова убягва на повечето хора, беше свързано с решаване на силови уравнения при търкаляне на диск по равнина без приплъзване. Почти нищо не помнех от динамиката, обаче ето го интернета, веднага си намерих каквото ми трябва. Инженера не е дипломата, не е титлата, инженер е начин на мислене, а университета не е място, което те прави инженер, не ти дава нищо, което вече нямаш, просто служи за инкубатор, катализатор, култивира това мислене. Това се случва и извън университета, просто там е приложена методология и дават дипломи. За това хора с 20 години стаж като работници имат повече понятие по някои неща от мен. А за хуманитарните науки е достатъчно да кажа, че не са в една категория с точните науки.

Речниковата дефиниция на фемминизма била еди-каква-си. Знам я речниковата дефиниция, според нея и аз съм феминист, виждате как не ми е полезна, не ми помага и не върши нищо. Освен да ми казва какво би трябвало да сте уж, докато гледам какво сте в действителност. Ако има там някъде някакви "истински феминистки", които "не са като ония ревливи пикли", към вас апелирам, усетете се, събудете се, корабът ви е взет на абордаж от тия ревливи пикли и потъва. Потъва, щото се препълва, щото точно ревливите пикли са масата от последователите ви и привличат повечето от тях. Също са и тези, на които най-много им се чува гласа. Колкото вие сте тия ревливи пикли, толкова и аз съм сексист, женомразец, изнасилвач и патриаррхален подтисник. Огромната част от вас са такива, на които проблема им е, че някой ги е обидил в интернета. А аз ако съм използвал прекалено много обиди, извинявам се, не се владея и се изтървам, трябва да взема мерки. В речниковата дефиниция на феминизма отсъстват: фундаментална радикална идеология, конспиративна теория, параноидна шизофрения, религиозна идеология, която заглушава несъгласните с нея, набеждавайки ги за сексисти, женомразци и изнасилвачи, отрича елементи от действителността, които му противоречат, отрича елементи от взаимодействието между половете и химията на привличането. Като разкарате от феминизма всичкия излишен багаж, който не влиза във вашата речникова дефиниция, то и тогава не остава нищо, което един разумен човек не може да съобрази и без да си лепи етикетчето феминизъмм.

Докато ти ме сравняваш с антиваксъри, аз те сравнявам с фундаменталисти, кой прав, кой крив, крив ли е, прав ли е, ке се усмихват и че пъшкат. Края не му се вижда. Въпроса е защо аз се занимавам. Теб ще те убедя толкова, колкото ще убедя и мормонския мисионер, че е грешна идеята му, че отдалечаването на луната от земята със средно 3 см годишно доказва, че земята не е на 4,5 млрд. години. А в случая математиката е на моя страна, проста сметка показва, че за да се удвои разстоянието от земята до луната ще са нужни още 10 млрд години, до тогава слънцето ще е станало бяло джудже, след като свръхновата му е отвяла всички планети. Обаче аз съм тъп и упорит явно. Двете дипломи не те правят умен.

2 коментара:

  1. Явно не си запознат с личността Стамен Стаменов. Той ще ти обясни за науките и за знанията...

    ОтговорИзтриване
  2. Ок, не вдъхва особено доверие на пръв поглед, даже ми се вижда познато.

    ОтговорИзтриване