Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

понеделник, 4 август 2014 г.

Обама губи представа за обкръжаващия го свят

Попадам на следната статия, в която Обама се бил изказал, че

Русия не прави нищо

Много забавна статия. С каква лекота споменава ядрените оръжия. Но припомням, че това е човек, който спечели нобелова награда за мир, докато държавата му водеше две войни, а в речта си при приемане на наградата спомена за още възможни войни. Силно подценява Обама опасността от пиян руснак в близост до червеното копче. Русия нищо не правела. Русия е световна политическа сила, Русия е фактор, с която трябва да се съобразява всяка държава, особено държави, които претендират да са от нейния и по-голям калибър на световната политическа сцена. Американският президент, който пренебрегне Русия като фактор ще е този, който ще съсипе държавата си.

„Русия гледа на Запад и на Изток като двуликия Янус“. Да, Русия няма никакви проблеми с взаимоотношенията и сътрудничеството с Китай, която е другата държава, срещу която са насочени думите на Обама в тази статия. Западът трябвало, според Обама, да прояви твърдост спрямо опитите на Китай да стане световен икономически лидер. Това какво трябва да ни каже, че е забранено някой да се опитва да стане световен икономически лидер на мястото на САЩ? Или пък че чрез санкции и "твърдо отношение" може да се попречи на една от водещите икономически сили на света да се бори за първото място? С това изказване Обама се показва като изключително смотан и неадекватен. Вече не мога да го взимам на сериозно, това е глупост, която очаквах да чуя от Джордж Буш. Единственият начин, некадърнико, разрешен и приемлив, по който можеш да попречиш на Китай да заеме първото място в световната икономическа надпревара, е като държавата, на която ти се явяваш държавен глава, запази своето място на върха. Което все повече и повече е под съмнение, тъй като САЩ продължава да трупа дългове, голяма част от които към Китай. Това се нарича точно правене на сметките без кръчмаря. Интересно ако се наложи на САЩ да си платят борчовете утре, на кое място в световната икономическа класация ще се окажат?

Като цяло политикоикономическото положение на планетата е тръгнало към канафката, а тия, които отдавна е трябвало да бъдат там, приказват за световната икономика така, сякаш са някакъв външен наблюдател и съдник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар