Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Бягаме си от проблемите

Оставка!!! Оставка!!!!!

Да де, ама защо, за какво, какво се постига така? Оставката на прадителството на ГЕРБ беше последният от дълга поредица странни политически ходове. Тази оставка всъщност е бягство от отговорност. Показва неспособност да се работи под напрежение, некомпетентност, липса на воля и способност да се оправи създалата се каша. От една страна прави чест, понеже оставката е признание на споменатите в предишното изречение недостатъци. Но все пак е страхлива постъпка. Вместо да си изтърпят до край наказанието и да се опитат да си оправят кашата, те избраха лесния начин, вдигнаха ръце, хвърлиха всякаква политическа отговорност на вятъра. Проблемите не се решават така. Ако нещо, тази оставка показва, че те не е трябвало да застават на власт изобщо. Трябвало е да си я дадат в мига на встъпване във власт, защото така сега не се постига нищо.

Протестите ще продължат, естествено, защото свалянето на правителството не им е била основна цел, ами едно отклонение по пътеката, по което сега протестите спокойно могат да кажат, че са се разходили, видяли са какво има там и продължават по основната пътека, която поне в началото беше срещу електрорекета. Може по-нататък по пътя да има странични пътечки, водещи към разпускане на народното събрание, сваляне на президента, на светия синод, на съдебния съвет и какво ли не още.

Веднага след оставката на правителството обаче, пародията на регулаторен орган, ДКЕВР, излезе с твърдение, че няма да се отнема лиценза на ЧЕЗ. Това ще рече, че вече няма кой да защитава народа от енергоразпределителната и друга енергомафия. Защото ГЕРБ абдикираха. Това обаче е нож с две остриета, нека енергийните вампири да имат в предвид, че няма и кой да пази тях от народа. Все в един момент на жандармерията може да й хрумне нещо и стената от щитове и палки са де обърне с гръб. Няма вече Бойко и Цветанов, тоест зад гърба на полицията в момента за един кратък отрязък от време не стои никой. Полицията не знам дали го осъзнава, но и тя биде хвърлена на лъвовете. Да видим как ще си изиграе картите. Във всеки случай сега трябва да внимават, защото пак ще дойде ден да пушат цигари и да пият вода. Да не забравят, че са част от колектива, а ако се цепиш от колектива, рано или късно колективът ти го нацепва.

Добре де, ами сега накъде? Ако до сега не беше сигурно, след като се видя какъв мъж е Бойко, като вдигна гълъбите като пръв страхопъзльо, сега вече със сигурност може да се каже, че ГЕРБ втори мандат няма да видят. Та кой ще е безмозъчния, който ще им гласува доверие, когато те не само, че не го оправдават, ами и не им стиска да останат да си изсърбат попарата и да си изтърпят наказанието до край. Ще имат късмет и в някаква коалиция да влезнат в следващо правителство, а пък на следващите избори ще са напълно залезли, както се случи и с НДСВ. Последният период между двама месии беше 8 години, сега явно периодът се е скъсил на по-малко от един правителствен мандат. А на хоризонта месия йок. Не знам какво ще се случви и кой ще влезне в следващия парламент и правителство, то не трябва да е нито един гърмян. БСП и ДПС абсурд, това не трябва да се допуска. ГЕРБ вече не заслужават доверие след тази постъпка. Десните, СДС, ДСБ и колкото още микропартии има в дясното пространство, не са виждали власт вече от 3 мандата, 12 години, сигурен съм, че са забравили какво се прави, а не съм чул да са излезнали с нещо ново, на което да си заслужава да се обърне внимание. НДСВ залязоха някъде, скоро и ще умрат. Меглена Кунева е противна долна лъжлива крадлива вещица, не ща дори да я гледам, пък камо ли 4 години на премиерско кресло. Яне Янев ли, Волен ли? Ужас не. Не остана никой. Освен току що излюпили се, или неизлюпили се още партийки, като например Светльо ако успее да учреди и заведе партия до избори, на което аз се надявам, но надали. А най-добре би било всъщност парламентът, министерският съвет и президентството да бъдат поставени под карантина и никой да не влиза там.

Има още една възможност, за която се сещам едва в края на този пост. Това може да е ход "виждате ли, че не можете без нас" от страна на ГЕРБ. Бъдете нащрек за такъв развой на събитията, като ако се окаже, че е било точно така, моля колективно да се разберем да не им се връзваме. Не на нас тия номера.

1 коментар:

  1. Да,всички са долу горе еднакво крадливи,всеки взел власт веднага запява старата песен.Затова и не ходя да гласувам,просто не искам да гласувам за хора на които не желая нищо добро/меко казано/. Но не-гласуването също не е правилният избор,АМА ЗА КОГО.!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване