Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

понеделник, 10 октомври 2011 г.

Тотална война против цензурата

Сутрин го навира,
вечер го прибира,
някой ще го каже
с мръсни думи даже

Из моята торба с лъжи "перото е по-могъщо от меча единствено тогава, когато си служи с лош език"

Време е всички да го кажем с мръсни думи, време е да се надигнем. Всякакъв вид цензура, където и да е, била на "материал за пълнолетни", била на революционни и неконвенционални мнения. Как така някой ще има право да ми забранява да псувам, как така някой ще цензурира псувни по телевизия и радио? Цензурата може да е инструмент на една власт да ограничава изказването на инакомислещите, под претекст че се "предпазват добрите порядки". Една ситуация, в която някой може да цензурира неща, които ти би могъл да публикуваш или кажеш, на практика по нищо не се различава от тоталитаризъм. Чух например за закрити блогове във връзка със скорошните прояви на народно недоволство против циганския терор. Става ни ясно, че не може да се изказваме против циганския терор.
В едно напълно отворено общество не би трябвало да съществува никаква цензура. Нека се съгласим на следното правило, докато имаш възможността да запушиш собствените си уши не би трябвало да имаш правото да запушваш ничия уста по каквито и да е причини. Много пуритански са ни станали нравите в последно време, все едно всичките сме с девствени уши и все едно на всички майките ни са девствени. Свободата на словото включва и изразните средства и обектите на упражняване на свободното слово.
Да сме били предпазили децата от порнографски изображения и от цинизми? Аз започнах да псувам като каруцар на 14, повечето около мен почнаха на 10, а според мен още на учениците в първи клас трябва да се показва порно. Колкото по-рано се скъса с представата, че живеем в безполов свят, толкова по-добре.
А някога в Търновската конституция е пишело "никаква цензура не се допуща". На практика това да не можеш да кажеш "еба" е същото като да не можеш да кажеш "има циганска престъпност" или "управляващите са некадърни и корумпирани". Намерите ли платформа, употребете цинизъм и да не ви е срам и страх.

Няма коментари:

Публикуване на коментар