Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

четвъртък, 29 септември 2011 г.

Относно полицията и полицейщината

В нашата страна като че ли властва полицейският произвол, и то това не е от скоро. протестите на 14 януари 2009 бяха белязани от полицейско насилие и безразборни арести. Познавам човек, който на тази дата, слизайки от автобус 280 на орлов мост, връщайки се от техническия университет след консултации по математика е бил задържан със слизането си от автобуса от униформени и обвинен, че е замерял полицията с тежки предмети на мястото на протестите пред народното събрание на половин километър от там и държан 24 часа в ареста. Естествено не е имал нищо общо с обвиненията и е бил пуснат. Полицията обаче има право да задържи абсолютно всеки за 24 часа по всяко време без дори да му повдигне обвинение. Днес чух от мой колега за негов познат, който във връзка с актуалните протести е бил задържан. Стоял е някъде встрани от събитията, чакайки приятелката си. Приближават се до него униформените и му поставят въпроса "какво търсиш ти тука бе", следва отговор "чакам си приятелката", което довежда до "къде ти е приятелката, я с нас в районното" и 24 часа там и неговите познати са скочили да го издирват, понеже е изчезнал. Полицията на практика има право да извърши отвличане на човек без да уведоми никого. Така се попълва статистиката "х души арестувани при размирици", а медиите не показват такива случаи, те не съществуват просто, живеем в медийна мъгла.

Попаднах на пилоните на НДК около старта на едно шествие и забелязах как там се подмотват освен тълпите жандармеристи с каски, бронежилетки и палки и цивилни ченгета. Какво търси цивилно ченге сред толкова тежко бронирани ченгета, за какво му е да не се забелязва? Питате как ги познавам? Личи си им просто, имал съм и контакти отблизо с такива. Естествено идеята му е да се слее с протеста и да извърши провокация, като тия от другата страна на бариерата го знаят това, чакат си техния човек вътре да направи провокация и те вече имат основание да смажат протеста с палки. А знаете ли кое е най-интересното, забелязах и жандармерист, препасал през кръста 2 палки, за да може с 2 ръце да налага хулиганите.

А иначе полицията много я бива да охранява събития като гей паради, посещения на чужди политици, спортни събития, политически мероприятия. Например Атака проведоха едно мероприятие във връзка с кампанията си за София, на една тясна уличка в жк Лозенец, където бяха ангажирали 4 униформени да охраняват улицата, докато кандидатът Пехливанов демонстрира как се колоезди по улиците. Униформените не позволяваха автомобили да навлизат на улицата, по този начин ограничавайки свободното придвижване на гражданите автомобилисти.

Лирично отклонение alert
Аз също съм велосипедист, но ми е непонятно това демонизиране на шофьорите, при първа възможност и аз ще застана зад волан, за сега не са ме пуснали на изпита по кормуване (съвсем основателно и поздравления на служителите на ДАИ за съвестното изпълнение на длъжността, защото на много места това вече не е на мода, а и аз не бих се пуснал на база на показаното). Лозунгът гласи "да си върнем тротоарите". Просто се възползват от това, че повечето хора по-често са пешеходци, отколкото шофьори и ги настройват срещу шофьорите. Ако автомобилистите бяха повече, щяха да твърдят, че пешеходците и велосипедистите заемат твърде много място по улиците и лозунгът щеше да бъде "да си върнем улиците". Просто яхват мнозинството с надеждата за повече гласове. А на пътя има място за всички, както за автомобилистите, така и за мотоциклетистите, така и за колоездачите и пешеходците, стига да уважаваме желанието на другия да стигне читав накъдето е тръгнал, а също в момент, в който много ме бие през парите ще опитам да изкарам и А категория, край на лиричното отклонение.

Обратно на темата, когато на националния стадион се играе футболен мач полицията завардва бул. Евлоги и Христо Георгиеви за всички, освен за градския транспорт, което според мен създава много повече неудобство, отколкото сигурност.

Конната полиция!!!!!!! Аз съм за разпускането на конната полиция. Не знам забелязвали ли сте как се разхожда конен патрул из някой парк, а след него останали фъшкии. Фъшкиите си седят така. Циганските каруци са длъжни да имат платнище за събиране на фъшкии, в момента се е натрупало недоволство против циганите, но това им прави чест в случая, че имат доблестта в голямата си част да не си изхвърлят фъшкиите по шосетата, доблест, която конната полиция няма. Представете си сега едно преследване на истински престъпник. Пешеходецът е много по-маневрен и по-проходим през тесни места от един кон. Конят заедно с ездача представлява една огромна мишена ако реша да се спасявам със стрелба. Конят изисква грижи. Конната полиция е повече за внушаване на сила, отколкото з вършене на каквато и да е работа, обаче работата на полицията в тази страна отдавна не е да преследва престъпници, ами да репресира народа.

Една моя мисъл, която ми се върти в главата през последното време: "За какво ми е някой да носи огнестрелно оръжие, пагони, значка и униформа, при положение че и аз мога да нося огнестрелно оръжие, а за пагони, значка и униформа не драпам". Друга моя мисъл от времето на протестите през януари 2009 година:
"Вече има за какво да те е страх от полицията, защото това са задници с палки и огнестрелни оръжия, не ги е страх да ги използват и не ги е срам да ги използват срещу невинни, законът винаги е на тяхна страна и винаги могат да те задържат за 24 часа. Интересно защо не могат да отидат да почукат на палата на някой наркодилър и да му кажат да дойде с тях до районното за едно денонощие."

Този блог се обявява в подкрепа на президентската кампания на Светослав Витков (Светльо Хиподилски). А Светльо Витков президент, але, але!!!!

И за финал, не позволявайте полицията да си прави произвол с вас, вашите данъци създават заплатите й, дарителството за МВР от необщински фирми вече е забранено и дарителите не са по-първи, макар че според мен би трябвало всеки да може да дарява, а най-големите бандити да са най-големите дарители, защото все пак полицията заради тях работи, без тях нямаше да има нужда от полиция, но най-големите дарители да бъдат следени най-изкъсо и да понасят последствията от делата си с пълната строгост на закона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар