Политика антицензура

Предупреждавам тези, които възнамеряват да четат, провеждам политика на нулева толерантност срещу цензурата, тук се използва лош език и не се трият коментари

ЪПДЕЙТ промяна в политиката, ще се трият коментари, които съдържат данни за ваши контакти с оглед сигурността на тези контакти, препоръчвам ако имате нещо съществено да казвате, да не пишете дълъг пост, който да съдържа или да завършва на ваш скайп, имейл, имена, адрес, телефон, ЕГН и подобни, пишете дългия пост със съществената информация, която желаете да споделите, а ваши контакти, ако искате да се свържа с вас, оставете в друг пост, който ще изтрия след като се свържа с вас. Имам известна загриженост за сигурността на личните ви данни, в случай че това противоречи на политиката на нулева толерантност към цензурата и свободата на словото е по-важна ще се вслушам и ще прекратя триенето на коментари, съдържащи ваши контакти. Изтрити коментари, съдържащи контакти до момента: 5

петък, 21 октомври 2011 г.

А така ми се искаше аз да му пръсна черепчето....

Уви, изпревариха ме, оная дърта гадна грозна вещица Хилъри Клинтън с изказването си вчера "надяваме се Кадафи да бъде убит или заловен възможно най-скоро", най-вероятно е предизвикала съдбата, резултатът е, Куршум - Кадафи 1:0, ще излъчим интервю с треньорските щабове на двата отбора, но предполагам, че от отбор Кадафи ще кажат нещо от рода на "Играли сме добро, немали сме шанс". Не че не бих платил поне 5 кинта за удоволствието аз да му пръсна черепчето на онова псе, ама Хилърито може ли да прави такива изказвания от официалния пост, който заема? А тука съдим хора за антицигански изказвания. Все пак, искам да кажа на всеки, който би могъл да чете из интернет пространството, тичайте спешно да опразвате магазините от алкохол, че утре е ден за размисъл и по магазините алкохол няма да се продава, пък кажете едно наздраве, почерпете някоя ракия, че в момента се нуждая от ракиена терапия, твърде ми е трезвено, пък и пийте по едно в чест на Харолд Кемпинг, чиято трета прогноза за датата на края на света се оказа неточна. Аз понеже съм върл атеист, не съм чел една определена книга, макар че почнах и забих на 7 глава от Левит (ако искате моя съвет, казвам ви го, ако искате със собствени очи да видите какъв булшит има там, хванете я проччетете, но мога да ви го спестя, като ви кажа, че да, от това, което съм прочел за сега е адски булшит), но съответната книга е един вид класика, а определението за класика гласи нещо от рода на "и без да си го чел/слушал/гледал, знаеш достатъчно за него", та там някъде, в същата тази книга, от която те се опитват да извадят точна дата за края на света, пише, че на никой смъртен не е дадено да знае датата на второто пришествие. Amen, Halleluyah, а мен?

В момента Харолд Кемпинг леши в болница или с инфаркт или с инсулт, тоест ако все още е между живите, искрено му пожелавам здраве. Или пък не. Искам да отправя апел, моля, много моля, ако някой има възможността и ресурсите, нека уреди да му се бие мощна доза адреналин, или каквото може да го накара да живне за кратко, да му се покаже часовник и дата, да му се каже, че отново сбърка, и след това да му се дръпне шалтера на системите, за да отиде там, където твърдеше, че ще отидат всички, без 200 милиона избрани праведни.

Айде наздраве и утре в деня за размисъл размишлявайте и визуализирайте как пускате бюлетина за Светльо, щото друга оправия няма.

вторник, 18 октомври 2011 г.

Наркотиците печелят войната

Тук, а и по света се води война срещу наркотиците. Явно никой не иска войната да бъде спечелена, защото най-сигурния начин да се спечели войната срещу наркокартелите, наркомафията и всичките подобни враговее просто наркотиците да бъдат легализирани.
Мексико се намира в състояние на открита война срещу наркокартелите в страната, с активно участие на армията и флота. Войната отнема ежегодно десетки хиляди животи, като болшинството са полиция, военни и цивилни. В Мексико бях чул някога, че на всяка минута се случва отвличане. Докато властите най-много да задържат или застрелят няколко десетки, до стотици представители на наркокартелите, а журналистите питат картелите по какъв начин да отразяват събитията, а учителите ги е страх да отидат на работа.
Всичко това може да се реши, когато властите извършат ядрен удар срещу наркокартелите, като просто им легализират стоката. От наркотици се печели, защото са незаконни, от това да са незаконни имат интерес единствено наркобароните и властите, които ги доят за подкупи. Забранените наркотици не са чак толкова по-опасни от тези, които свободно се продават на пазара, като алкохоли, тютюни, кафе, шоколад, човек може да предозира с шоколад и да умре, а чух и за случай, където човек умрял след прекомерна мастурбация. Поне тоя сигурно е умрял от кеф, ама това е друг въпрос.
Наркобароните защо имат власт? Защото имат пари. Защо имат пари? Защото продават незаконна стока, която е търсена. Ами ако стоката им беше законна и широко достъпна? Щяха да разполагат с по-малко пари и съответно влияние.
По време на сухия режим в САЩ се е пиело повече, отколкото преди и след, докато сухия режим позволи на американската организирана престъпност да си стъпи на краката, а много хора бяха застреляни или обуха циментови обувки и отидоха да се разходят с тях по дъното на океана. Това какво говори? Че забраната е лоша, че води до повече злоупотреба със забраненото вещество, че води до насилие, до забогатяване на организираната престъпност. Освен това по време на сухия режим много хора са умряли отровени от некачествен алкохол. Единствено оръжейната индустрия и тютюневата индустрия са законни сфери, които работят с ясната представа, че продуктите им убиват. Производителите на алкохол работят с представата, че развеселяват, а ще се съгласите, че алкохолът убива много по-малко хора, отколкото цигарите и оръжията. Защо и наркотичната индустрия да не излезе на светло, дали ще е като алкохола, дали ще е като цигарите и оръжията, има ли значение? Знае ли някой колко хора умират от некачествени наркотици?

Легални наркотици = по-малко пари за мафията, повече пари в хазните на държавите, по-малко насилие около наркотиците, по-широко достъпни, евтини и качествени наркотици. Защо не се легализират? Защото нелегални наркотици = повече пари за мафията, повече пари за копумпирани управляващи и политици, както и полицаи, оправдаване на съществуването и дейността на голяма част от органите на реда, а това са хората, които действително са на власт и обслужват собствените си интереси. Представете си ако полицията не се занимаваше да преследва тревоманчетата по парковете, за какво щеше да й остане причина да съществува, за да ни бие по площадите на протестите освен?

Говорих предимно за наркотиците в тази публикация, но същите неща важат и за проституцията, платената любов също трябва да бъде легална и на светло. Всъщност всекиму е ясно, че като се държат наркотиците и проституцията нелегални, не се бранят някакви несъществуващи отживели пуритански нрави и семейни ценности, ами се брани ширината на портфейлите на разни бизнесмени и политици, защото е пределно ясно и на слепия, че богатите употребяват скъпи наркотици, като кокаина, докато бедните се тровят с евтини алкохолища и треволяци, а тия хора си позволяват подобни луксове, защото се занимават с доходоносните поради тяхната нелегалност дейности като наркотици и проституция.

Вие освен ако не сте мафиоти, които четете това, кажете ми защо парите от наркотици и проституция да отиват в джобове на бандити и корумпирани депутати и полицаи, вместо в хазната, където пак могат да ги пипнат същите, но поне ще ги виждаме по-добре

понеделник, 10 октомври 2011 г.

Тотална война против цензурата

Сутрин го навира,
вечер го прибира,
някой ще го каже
с мръсни думи даже

Из моята торба с лъжи "перото е по-могъщо от меча единствено тогава, когато си служи с лош език"

Време е всички да го кажем с мръсни думи, време е да се надигнем. Всякакъв вид цензура, където и да е, била на "материал за пълнолетни", била на революционни и неконвенционални мнения. Как така някой ще има право да ми забранява да псувам, как така някой ще цензурира псувни по телевизия и радио? Цензурата може да е инструмент на една власт да ограничава изказването на инакомислещите, под претекст че се "предпазват добрите порядки". Една ситуация, в която някой може да цензурира неща, които ти би могъл да публикуваш или кажеш, на практика по нищо не се различава от тоталитаризъм. Чух например за закрити блогове във връзка със скорошните прояви на народно недоволство против циганския терор. Става ни ясно, че не може да се изказваме против циганския терор.
В едно напълно отворено общество не би трябвало да съществува никаква цензура. Нека се съгласим на следното правило, докато имаш възможността да запушиш собствените си уши не би трябвало да имаш правото да запушваш ничия уста по каквито и да е причини. Много пуритански са ни станали нравите в последно време, все едно всичките сме с девствени уши и все едно на всички майките ни са девствени. Свободата на словото включва и изразните средства и обектите на упражняване на свободното слово.
Да сме били предпазили децата от порнографски изображения и от цинизми? Аз започнах да псувам като каруцар на 14, повечето около мен почнаха на 10, а според мен още на учениците в първи клас трябва да се показва порно. Колкото по-рано се скъса с представата, че живеем в безполов свят, толкова по-добре.
А някога в Търновската конституция е пишело "никаква цензура не се допуща". На практика това да не можеш да кажеш "еба" е същото като да не можеш да кажеш "има циганска престъпност" или "управляващите са некадърни и корумпирани". Намерите ли платформа, употребете цинизъм и да не ви е срам и страх.

събота, 8 октомври 2011 г.

Ей тъй разни работи, да има

Не съм писал много в последно време, много ми беше алкохолно. Искам да обърна внимание на някои неща, които сигурно се знаят, ама хората обичат да си ги избутват в някое далечно крайче на мозъка. Какво е политиката, знаете ли? Пълен булшит, какво да е. Имате хора, които са в повече в един управляващ орган, които искат да провеждат полити, които им угаждат на тях, за добро или зло, и има опозиция, чиято единствена цел е да пречи и да спъва политиката на тия, които са на власт, за добро или зло. Мислите си, че това е така само тук ли? Ами я вижте Щатите. Републиканците там държат сената и конгреса и пречат на Обамата да прави реформи, единствено за да му пречат, единствено защото е той, а не те. Обамата да не би да е светец пък? Не, и той не е, защото при разменени роли той щеше да прави абсолютно същото. Да се върнем тук на родна почва на предстоящите избори. Примерно кандидат президентската кампания на Ивайло Калфин и на Ламбо. В един от клиповете си твърдят, че ги е срам, че в страната ни се дават толкова пари за подслушване, колкото за култура. Аз само да напомня, че тия практики с подслушването почнаха от времето на тройната коалиция. Естествено сегашното правителство ги продължава, те не са светци, но тук отново се получава крадецът да вика дръжте крадеца, ама тия хора да не би да мислят, че народната памет е толкова кратка? А и без това президентът не върши шит, президентът не е този, който може да направи нещо по проблемите, за които тия говорят. Президентската институция всъщност в сегашния й вид е вредител. Президентската амнистия, за която аз няма да спра да говоря, която Гоцето е преотстъпил на Вицето е най големия пример за това колко пречи президентската институция. На Гоцето вицето е амнистирал 431 души за 9 години, като един от тях е шибаният ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ, шеф на евророма. Тъй че, гласувайте за Светльо, президентската институция е подигравка и единствено Светльо може да ни го покаже и да бъде последния ни президент, макар че аз след двата мандата на Светльо бих гласувал и за Сашо Дойнов от бирената партия. А я да погледнем кампанията на Атака, по-скоро на Николай Пехливанов за София. "Да си върнем градинките", "Да си върнем чистотата", "Да си върнем сигурността"... "Да си върнем...". Естествено, просто ги подмята тия неща, естествено без визия или идея как ще ги направи, без да определя какво значи да си върнем сигурността, градинките, тротоарите, без реално да има намерение да направи нещо, защото е ясно, че няма да стане кмет. Най-смелите прогнози са, че може да отиде на балотаж, което все пак е много повече, отколкото се съобщава по платените социологически проучвания по платени телевизии, защото нито Пехливанов, нито сегашното управление, нито някой, който се опитва да вземе власт, не е светец. Mi nismo andjeli. Все пак, очаква се Атака да вземат достатъчно места в общинския съвет, от където ще могат какво да правят, освен да се драпат и чешат по мъдите (съответно срамните устни) ще могат да пречат на провеждане на каквато и да е политика от страна на мнозинството (най-вероятно ГЕРБ) за добро или зло. Когато ГЕРБ се опитат да правят нещо, ония ще ги спъват и ще им пречат, за да може после да кажат, че нищо не е свършено от предишното управление. Когато ония се опитват да се нагушат, тия ще им пречат, за да могат те да се нагушат. Светци няма. Иначе вие си гласувайте за Пехливанов, гласувайте си за Кадиев, за Фандъкова, за Софиянски, не гласувайте, все в гъз, все в колективния ни (или пък си изберете между Софиянски и Пехливанов, защото единствено тях spellchecker-а ги разпозна като правилни, ето това може да е критерий). А представете си има някакви заблудени скандинавски страни, където може да срещнете следното "Предишните управляяващи свършиха много добра работа, ние ги поздравяваме за нея, но ние имаме идеи, които смятаме, че си струва да се реализират и ще опитаме да ги реализираме ако ние дойдем на власт, като ще запазим добрите практики на сегашното управление, а ако не спечелим ще работим заедно с мнозинството за продължаване на добрите практики и ще предложим собствените си идеи". Звучи като научна фантастика, нали?
Как има оправяне, може би се чудите? Аз съм го нарекъл технократична утопия, с други думи власт на инженерите, хората на точните и природните науки, привилегии за медици, техници, земеделци, всичко останало подчинено. Такива неща като избори не би имало, защото всичките учени ще участват еднакво. Власт на науката. Едно време в древногръцките полиси демокрацията е представлявала събиране на всички имащи право на глас на площада и правене на политика така. Ще кажете, че това вече не може да го бъде ли? Ама сега има интернет, може да го бъде, биха могли всички привилегировани да участват в процеса. Процесът трябва да се състои единствено от намиране на проблем и откриване на решение. Всякаква неиноваторска или нетворческа работа би трябвало да се върши от машини и да не съществуват пари.
В момента науката е под власт, налага й се така да съществува и се раждат какви ли не извращения. Ако науката беше на власт аз си представям рай на земята.
Съдебните системи по света представляват груба пародия на научния процес, представят се доказателства, дават се свидетелски показания с цел да се убедят група хора в едната или другата теза. В науката свидетелското показание няма никаква тежест, а в съда за щастие не е достатъчно, ако сте извършили престъпление, не ми пука какво, и срещу вас има единствено свидетелски показания можете най-спокойно да им кажете да си ги заврат отзад.
Религиите работят по следния начин "Еди-кой-си светец извърши чудо, вярвай", докато науката работи по следния начин "случи се нещо, което не мога да обясня, ще се опитам да го повторя, да разбера причините и начините и ще ти кажа". Съществуват обаче и псевдонауки. Еколозите например твърдят, че ако продължаваме да живеем така, както живеем в момента, след 50 години ще ни трябват 3 планети, а еколозите не се занимават да строят космически кораби, с които да се доберем до огромното изобилие от ресурси, което има само в нашата слънчева система. Също забравят, че с напредването на науката все повече неща стават ресурс, преди 200 години нефтът не е бил ресурс, преди 100 години уранът не е бил ресурс. Нещо, което се опитва да налага бариери не е наука.
Науката трябва да се превърне в общочовешка религия, която всички да следват по-сляпо дори и от сегашните монотеистични религии и стига толкова за сега, че ми се изчерпа плещенето.

сряда, 5 октомври 2011 г.

Случките си продължават, реакцията утихна

Може би сте забелязали, че митингите, шествията, протестите и прочее народните брожения позатихнаха, да не кажа приключиха. Цар Киро сигурно никъде няма да лежи, най-много да получи някоя условна присъда, другите незаконно забогатяли, независимо от раса, религия, етнос и пол си остават на свобода, внукът на Цар Киро, истинският извършител на убийство сигурно няма да лежи, а за капак на всичко в столичния жк Модерно Предградие десетки роми (цигани, дори и spellchecker-a не разпознава тая дума роми) са налетяли на бой с камъни и сопи на семейство, което е попречило на един непълнолетен мургав брат да извърши обир в къща, съседна на пострадалите. Тоест циганската престъпност продължава, Продължават нападенията и безнаказаността, а ние видяхме стена от униформи и кръстосани палки и се отказахме. Циганите разбират интеграцията като да имат право да си крадат, просят, проституират, мародерстват, убиват, като получават същевременно издръжка от държавата. И да не пропускаме, че от 431 президентски амнистии за 9 години, една е била за Цветелин Кънчев, лидерът на Евророма. Тоест ако си цигански барон няма за какво да лежиш в пандиза, ето това е посланието, което ние, раите трябва да схванем и просто да търпим, такъв е редът на нещата. Друг е вариантът просто цивилизованите, бели, почтени хора да напуснат страната, да я оставим на циганите и незаконно забогатялите, а извършим ли това, Европа ще загради територията на бившата република България със стена.

Междувременно продължава да ни се демонстрира, че ще търпим. Атака вдигаха много шум, но нито едно от предложенията им не се случи. Парламентът отказа да мълчи минута в памет на убития от циганите, пък камо ли да разреши на народа да носи и да борави с огнестрелно оръжие при самозащита. Това в нашата родина е лукс, резервиран единствено за богатите, особено пък за незаконно забогателите, и за силовите структури. Ще кажете "да не сме в уестърн, да започнем да се стреляме по улиците". Е, как така този модел може да работи в по-цивилизовани държави. За пример Швейцария, Щатите (това е едно от малкото неща, които все още са наред в тая страна, че ако те нападне на улицата или ти нахлуе в дома имаш право да го поздравиш с куршум) и Канада. Там човек има право да се защитава, било то срещу етноси, било то с употреба на смъртоносна сила, било то срещу неправомерни и неоправдани действия на органите на реда. Пример за това как човек убива полицай и ранява друг при полицейски обиск в къщата му в Канада, който обиск не е бил обмислен добре и бива оправдан http://www.masscops.com/archive/index.php/t-55893.html . Набеждават го за наркобарон и решават, че е необходимо да му разбият вратата на къщата в 5 сутринта без преди това да му връчат заповед за обиск и да се легитимират, той се събужда от присъствието на неизвестни въоръжени лица в къщата си и стреля по тях. Напълно нормално, нали? По наистина белите страни това, че носиш униформа и значка не те поставя над закона и няма привилегии за малцинства.

Един също любопитен въпрос е идеята за престъпления от омраза. Когато бял човек удари бял човек, това е нападение. Когато черен човек удари черен човек, това е нападение. Когато черен човек удари бял човек, това е нападение. Когато бял човек удари черен човек, това автоматично се превръща в престъпление, продиктувано от омраза. Забелязвате ли на къде е насочен расизмът в действителност?

Стига толкова за днес, преди да са решили, че могат да упражнят полицейски правомощия над мен.

събота, 1 октомври 2011 г.

Протестното шествие на полицията

Днес се състоя и протестното шествие на полицията, "униформа прайд", което засенчи всички други митинги, шествия и протести в Софията, както става и по принцип. Полицията се обяви в подкрепа на провеждащия се същевременно ромски прайд парад и застана срещу лумпенизираните скинарски групички. Полицията чрез шествието си показа, че няма да толерира хулигански прояви от типа на изразяване на народно недоволство и мнение за случващите се в родината ни събития и се обяви против нетолерантните прояви на гражданското общество в страната. Лумпените прибягваха до употреба на средства за масов градски транспорт за придвижване от една точка до друга, поради което органите на реда взеха на абордаж автобуси и успяха да ги преустроят в свои транспортни средства и хранилища на запаси.
Полицейското шествие дори мотивира и контрольорския контингент, който възползвайки се от засиленото полицейско присъствие излезе, за да се качва на транспортните средства и да глобява неподчиняващите се тълпи. Полицията показа, че няма да търпи безчинствата на народа и ще защитава политици, богати, гейове и роми от набезите му. Вярваме в полицията, че ще смаже всички екстравагантни призиви за справедливост, равенство на всички пред закона, свобода, и подобни откровени глупости. Поздравявам всички истински граждани, а именно богатите, политиците, сенчестите бизнесмени, ромите и гейовете с новия химн на МВР от Веселин Маринов и нека полицията ни пази.